Zavřít reklamu

Společnost Apple včera zveřejnila dvě videa, v nichž vypráví skutečné příběhy lidí, kterým jeho Apple Watch zachránily život. Příběhů o tom, jak chytré jablečné hodinky pozitivně přispěly k záchraně lidského života, je plný internet, a samotní uživatelé se o ně často dělí přímo se společností Apple.

První video zdůrazňuje potenciál Apple Watch při záchraně lidských životů. Vidět na něm můžeme například příběh muže, kterého potkala nehoda při kitesufringu, a on za pomoci svých Apple Watch zkontaktoval svého syna. Dalším příkladem užitečnosti chytrých jablečných hodinek je třináctiletý chlapec, kterého jeho Apple Watch upozornily na zvýšený srdeční tep, matka, která si po automobilové nehodě přivolala přes hodinky záchrannou službu, nebo muž s krevními sraženinami. V popisku videa stojí, že lidé se každý den se společností Apple dělí o své zkušenosti s tím, jak se Apple Watch staly nedílnou součástí jejich životů.

Druhé video vypráví příběh pana Michaela z minnesotského Duluth. Ten je v důsledku vrozené mozkové obrny ochrnutý. Jedné noci ho probudila notifikace z Apple Watch, upozorňující na zvýšený srdeční tep. Lékaři u Michaela nakonec odhalili – naštěstí včas  – život ohrožující sepsi.

Apple se u svých chytrých hodinek dlouhodobě snaží o co největší přínos lidskému zdraví. Nejnovější model jablečných hodinek – Apple Watch Series 4 – doznaly nejen četných designových změn, jako je zúžení rámečků a zvětšení displeje, ale také nových funkcí. Tou nejvýraznější je možnost snímání záznamu EKG, na jeho plnohodnoté rozšíření si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

apple_Watch_4_fb

Dnes nejčtenější

.