Zavřít reklamu

V této pravidelné rubrice vám každý všední den přinášíme tipy na zajímavé aplikace a hry pro macOS. Vybíráme ty, které jsou dočasně zlevněné nebo zcela zdarma, takže se rozhodně vyplatí rubriku sledovat. Délka slevy však není nijak předem určená, takže je potřeba si i přímo v App Storu před stažením ověřit, že je aplikace či hra stále zlevněná či zdarma.

App Store

FileInsight

FileInsight vám zobrazí podrobné informace o disku, jeho aktivitě a souborech na něm. Pokud potřebujete nástroj na sledování nejrůznějších parametrů (kompletní výčet je uveden v popisu aplikace), FileInsight by s tím měl pomoci.

[appbox appstore id777031670 oldprice=“29 Kč“]

Steam

Dnešní slevy se nesou v duchu The Game Awards. Ty byly předáváno dnes brzy ráno našeho času a mnoho z oceněných her se ihned dostalo do slevy.

Into the Breach

Hra Into the Breach dosáhla na ocenění nejlepší strategie tohoto roku a podle hráčských recenzí právem. Titul je přirovnáván k modernímu pojetí šachů, ve kterém jde o logiku, tahové souboje a zaujme i stylovou grafikou.

[appbox steam simple 590380 oldprice=“14.99 €“]

Dead Cells

Dead Cells celkem překvapivě na The Game Awards získala cenu pro nejlepší akční hru roku 2018. Jejími hlavními plusy jsou obrovsky návyková hratelnost i celkový koncept. Hra ubíhá velmi svižně a ani vám nebude vadit, že často umíráte, protože čím déle hrajete, tím jste lepší a získáváte také kvalitnější vybavení, takže se pokaždé dostanete o kousek dál.

[appbox steam simple 588650 oldprice=“24.99 €“]

Celeste

Hra Celeste, coby nejlepší indie hra roku, byla dokonce nominována na nejlepší hru roku. Tam sice neuspěla, ale už samotná nominace je obrovským úspěchem. Nejvíce je chválen parádní soundtrack této plošinovky, její level design a v neposlední řadě také příběh.

[appbox steam simple 504230 oldprice=“19.99 €“]

Overcooked! 2

Overcooked! 2 je další z oceněných her. Získala titul „Rodinná hra roku“ a není se čemu divit. V kooperaci až 4 hráčů se ujmete role kuchařů, kteří musí vyřizovat objednávky. V cestě vám stojí kromě neúprosné časomíry také mnoho dalších překážek a i samotní spoluhráči, kteří se vám často pletou pod nohy. Zábava je u této hry zaručena.

[appbox steam simple 728880 oldprice=“22.99 €“]

Stellaris

Stellaris je jedinou hrou z dnešního výběru, které se předávání „herních Oscarů“ netýkalo. Ne však proto, že by nebyla kvalitní, ale vyšla již v roce 2016. Jde o vesmírnou strategii, ve které si vytvoříte vlastní frakci, u níž vybíráte z mnoha ras a vlastností. Hratelnost je velmi chytlavá a zábavná a strategické prvky jsou dobře zpracované. Jen se připravte, že budete potřebovat hromadu času na dohrání každé mapy.

[appbox steam simple 281990 oldprice=“39.99 €“]

Macbook

Dnes nejčtenější

.