Zavřít reklamu

Je tomu jen pár desítek minut, co jsme vás na našem webu informovali o plánu Applu uvolnit dnes watchOS 5.1.2, který by měl konečně zprovoznit u nejnovějších Apple Watch Series 4 EKG. Že se nové verze systému dnes skutečně dočkáme pak nepřímo potvrdil i jeden z předních předstvitelů Applu, Jeff Williams, spolu s lékařkou Sumbul Desai, kteří vystoupili v jedné z amerických ranních show a právě o Apple Watch se mírně rozpovídali. 

Jeff se rozhodl v pořadu detailněji vysvětlit a ukázat, jak EKG na hodinkách funguje v praxi. Technologie by měla fungovat díky kombinaci elektrod v digitální korunce a senzorů tepové frekvence na spodní straně hodinek. Výsledky pak budou vyhodnoceny pomocí speciálních algoritmů právě přes aplikaci, která je nyní hlavním kamenem úrazu, jelikož stále není dostupná. Vzhledem k tomu, že se však o této novince jeden z předních představitelů Applu rozpovídal na veřejnosti je večerní vypuštění systému velmi pravděpodobné. Krom pár detailů o hodinkách se nechal Jeff v show slyšet, že Apple již prodal desítky milionů svých hodinek a to i díky tomu, že velmi zjednodušeně řečeno lidem vysvětlil jejich užitečnost po stránce měření tepu. 

Takto Apple Watch Series 4 vypadají:

Co se týče samotného EKG, to by v našich luzích a hájích být po vydání updatu oficiálně dostupné nemělo. Nicméně podle vývojáře Guilherma Ramba použil Apple k jeho blokaci jen softwarový zámek, který by se měl dát poměrně jednoduše obejít změněním regionu na USA. EKG bychom si tak měli bez problému vyzkoušet i u nás. Stoprocentně však budeme moci tuto věc potvrdit až po samotném vypuštění systému. 

[Aktualizováno]: Dnešní vypuštění watchOS 5.1.2 už potvrdil i samotný Apple na svém webu. Dočkáme se jak EKG aplikace pro Apple Watch Series 4, tak i nových notifikací na abnormální srdeční činnost, které budou dostupné na všech modelech počínají Series 1. Díky těmto notifikacím bychom tak měli mít o své srdeční aktivitě lepší přehled i v případě, že nejnovějšími hodinkami nedisponujeme.

Apple Watch

Dnes nejčtenější

.