Zavřít reklamu

Z kalifornského giganta si sem tam udělá srandu nejedna velká značka. Někdy to bývá největší konkurent Samsung, jindy zase Xiaomi. Do hledáčku si však nyní jablečnou společnost vzal Microsoft. Ten se rozhodl vytvořit 30sekundovou reklamu s vánoční tématikou, ve které figuruje desetiletá holčička, parodující skladbu Grandma Got Run Over by a Reindeer. Ve 30sekundové parodii se malá holčička snaží naznačit, že je iPad od Applu pouhou hračkou pro ty nejmenší děti.

iPad Pro 2018 si můžete prohlédnout v galerii níže:

Reklama se Microsoftu vcelku povedla, a ještě aby ne. Malá zpívající holčička je v každé reklamě zaručený úspěch a bezesporu přiláká oči nejedněch rodičů. V reklamě se dozvídáme, když měla hlavní aktérka 6 let, tak iPad vlastnila. Nyní je však o 4 roky starší a potřebuje opravdový počítač, kterým podle všeho iPad od Applu není. Proto nastoupil na scénu Surface Go od Microsoftu, který by měl iPad od Applu nahradit. Díky Surface Go od Microsoftu se může holčička „naučit programovat“ a „splnit si tak svůj největší sen“.

Ruku na srdce, reklama od Microsoftu je rozhodně chytlavá a rytmická, avšak na druhou stranu naprosto zcestná. Nepřijde mi vhodné srovnávat Surface Go s plnohodnotným operačním systémem Windows s iPadem, který disponuje mobilním operačním systémem iOS. Reklama by byla vyvážená, kdyby na iPadech běžel operační systém macOS, avšak není tomu tak. Navíc k tomu Apple dbá na bezpečnost svých uživatelů a když srovnáme jablečný mobilní operační systém iOS s tím od Microsoftu… počkat, Microsoft už svůj vlastní mobilní operační systém nemá, takže srovnávat vlastně ani nemůžeme.

Chci tím říct, že by si měl Microsoft nejdříve zamést před vlastním prahem a rozhodně by neměl srovnávat jablka a hrušky (v tomto případě prakticky doslova). Holčička samozřejmě v reklamě udělá veliký dojem a samotná reklama je velice chytlavá, avšak hlavní myšlenka postrádá smysl. Reklamu si můžete pustit níže a nezapomeňte nám do komentářů dát vědět, co si o ní myslíte vy.

https://youtu.be/8g8ZR0KY7M4

microsoft_Vs_apple

Dnes nejčtenější

.