Zavřít reklamu

V nedávné době se Apple potýkal s obrovským problémem, jelikož mu hrozilo kompletní zakázání prodejů iPhonů na indickém trhu. Proč by jedna země chtěla zakázat produkty předního výrobce mobilních telefonů? Důvod je jednoduchý. V Indii se každý občan setká průměrně s 10 nevyžádanými hovory nebo zprávami denně.

Indický telekomunikační úřad TRAI spřišel proto s řešením problému, kterým je jejich vlastní aplikace TRAI DND – Do Not Disturb, která měla proti spamovým telefonátům a zprávám bojovat. Aplikace poprvé spatřila světlo světa v roce 2016, kdy se objevila v konkurenčním obchodě Google Play. Původní verze se však do App Storu nedostala, jelikož porušovala zásady soukromí – sdílela data uživatelů s indickými autoritami. Přestože se jednalo jen o data spamových hovorů, které chtěla indická vláda využít k boji proti nim, Apple byl až donedávna neoblomný a nechtěl ve svých zásadách udělat výjimku a podobnou aplikaci povolit. Dle tiskové mluvčí Applu pro Indii však byla aplikace schválena a nyní je veřejně dostupná v App Storu.

Apple je celosvětové známý tím, že soukromí a bezpečnost svých spotřebitelů je u něj na prvním místě. Bohužel v aktuální situaci musel ustoupit a kývnout na podmínky telekomunikační společnosti TRAI. Úplná prohra to však pro něj přesto není. Bude totiž čistě na uživatelích, zda si aplikaci do svého iPhonu nainstalují či nikoliv.

apple india fb

Dnes nejčtenější

.