Zavřít reklamu

I když to tak venku na některých místech Česka zatím příliš nevypadá nevypadá, na dveře nám klepe prosinec a s ním i veškeré zimní radovánky. Pokud se i vy chystáte v zimním období vycestovat na hory za účelem lyžování, určitě se vám budou hodit tipy na aplikace, na které se podíváme v dnešním článku. Nejprve se podíváme na aplikace, které vám pomohou vybrat dobré středisko, nezapomeneme také na horskou službu a počasí a zároveň se podíváme i na aplikaci, díky které si můžete zkrátit dlouhé chvíle. Není na co čekat, vrhněme se tedy na to.

TripAdvisor

Jak už jsem psal v úvodu, nejprve si vlastně musíme vybrat, kam vůbec chceme jet. Pokud nechcete vsázet pouze na rady od vašich známých, tak je aplikace TripAdvisor to, co hledáte. TripAdvisor je aplikace věnovaná turismu a cestovatelství a jak už její název napovídá, tak vám pomůže s vaším výletem. V aplikaci si nejdříve zvolíte destinaci, kam chcete jet, a poté si už pouze stačí vybrat, co se vám bude líbit nejvíce. Při výběru samozřejmě můžete brát v potaz recenze, které přidávají samotní uživatelé. Pokud se tedy chystáte na výlet, a to nejen ten zimní, je TripAdvisor aplikací, na kterou rozhodně nesmíte zapomenout.

OnTheSnow

Pokud už jste si vybrali cílovou destinaci, tak rozhodně nebude od věci zjistit, jak to tam vypadá se sněhem. S tímto vám pomůže aplikace OnTheSnow, která se nedávno dočkala celkového přepracování. Hodit se vám bude především v zahraničí, jelikož se zde nachází především zahraniční střediska. Tím samozřejmě nechci říct, že by se z aplikace úplně vytratila česká střediska, avšak někteří uživatelé oznamují, že některá chybí. Avšak pokud se rozhodnete pro nějaké středisko z Rakouských Alp, není lepší aplikace, než je OnTheSnow.

V aplikaci si jednoduše můžete zobrazit početné informace o vašem středisku. Nechybí informace o napadlém sněhu, kdy naposledy sněžilo a nebo například zda-li jsou otevřené vleky. Taktéž zde funguje jakási forma komunity. Pokud pro ni chcete být prospěšní, tak můžete k momentální situaci cokoliv připsat. Pomoci vám mohou také ostatní uživatelé. Chybět nesmí informace o momentálním počasí, mapy středisek či živé kamery.

Horská služba

Nesmíme zapomenout na naši bezpečnost. Veselé zimní radovánky se během několika sekund mohou proměnit v katastrofu a i když to nerad říkám, tak v nelítostné situaci se může ocitnout kdokoliv z nás. Přesně pro tyto případy je zde aplikace Horská služba od České pojišťovny. Uvnitř této aplikace naleznete základní informace o střediscích, avšak hlavní pointou této aplikace je pomoc. V případě, že se ocitnete v nouzi, můžete využít asistenta při první pomoci. Pokud se v nebezpečí ocitnete vy a poblíž není nikdo, kdo by vám pomohl, můžete kontaktovat horskou službu.

Aplikace Horská služba zvládne rychle přivolat pomoc a zároveň zašle vaši momentální polohu.  To zaručí rychlé a snadné přivolání pomoci nejbližší hlídky Horské služby tehdy, kdy to budete nejvíce potřebovat. A jelikož je aplikace vytvořena pod Českou pojišťovnou, nesmí chybět i kolonka, ve které si můžete jednoduše zřídit pojištění. Aplikace Horská služba je podle mého názoru aplikací, kterou by měl disponovat každý jedinec, který se chystá na hory. Nikdy totiž nevíte, kdy budete muset někomu pomoct a především nemůžete vědět, zda-li právě vy nebudete ten, kdo bude pomoc potřebovat.

Meteoradar

Když počasí, tak Meteoradar. Alespoň takto to vnímám já. Meteoradar sice pro detailní předpověď počasí využijete jen v Česku, avšak pokud se chystáte užít si sněhu v tuzemsku, nebude to pro vás žádný problém. Myslím si, že někteří z vás už určitě v telefonu aplikaci Meteoradar mají, jelikož se jedná o první aplikaci (po nativní aplikaci Počasí od Applu), která vám vyskočí po zadání slova „Počasí“ do vyhledávacího pole v App Storu. A první místo zde má Meteoradar naprosto zaslouženě.

Meteoradar vám přesně řekne, kdy začne pršet, sněžit a kdy dokonce může začít bouřka. Nesmí chybět sledování aktuální teploty, větru a srážek. Aplikace Meteoradar navíc spolupracuje s Českým hydrometeorologickým ústavem, tudíž si můžete být 100% jistí, že poskytované informace jsou „přímo od zdroje“. Využít můžete taktéž widgetu, pomocí kterého si můžete zobrazit informace bez toho, aniž byste aplikaci vůbec museli zapnout. Této aplikací jednoduše nic nechybí a právem si z téměř 30 tisíc hodnocení v App Storu odnáší průměrné hodnocení 4,5 bodů z 5.

Ski Tracks

Pokud jste opravdoví srdcaři a lyžování milujete, rozhodně vám mohu doporučit aplikaci Ski Tracks. Ski Tracks je „tracker“, který sleduje vaši aktivitu při lyžování. Jednoduše stačí, když aplikaci zapnete, telefon zaškrtnete do bundy a začnete lyžovat. Jakmile s lyžováním skončíte, tak si v klidu v teple můžete zobrazit veškeré informace o dnešní „lyžovačce“. V aplikaci nesmí chybět informace o maximální dosažené rychlosti, vzdálenosti, kterou jste ujeli, či například převýšení, které jste absolvovali. Aplikace Ski Tracks je opravdu velice zajímavou aplikací a pokud si chcete z lyžování odnést i něco více, než pouze dobrý pocit, tak je Ski Tracks to pravé ořechové. Ski Tracks navíc můžete použít i s přáteli a předhánět se v tom, kdo měl vyšší maximální rychlost a nebo například kdo dnes ujel více kilometrů. Na sněhu však ale se soutěživostí šetřete, abyste nemuseli využít aplikace Horské služby, na kterou jsme se podívali už výše.

Hry

V případě, že si dlouhé chvíle strávené v autě, v posteli, či v „oné místnosti“ zkrátit, můžete využít her se zimní tématikou. Jakožto klasickou záchodovku mohu doporučit hru Skiing Yeti Mountain. V této hře jde o to, abyste se za co možná nejkratší čas dostali v určitých úrovních do cíle. Tak jednoduché to ale nebude – musíte si dávat pozor na překážky a samozřejmě na hranici sjezdovky. Aplikace si v App Storu vysloužila hodnocení 4,7 z 5 možných.

Chápu, že ne všem se líbí hry s jednoduchou grafikou a někteří z vás by určitě rádi sáhli po náročnější hře, u které se zapotíte. Jednou takovou hrou je Red Bull Free Skiing, ve které se oblečete do role lyžaře, jehož posláním je obsadit co možná nejvyšší příčku v disciplíně freeskiing. Postupným průchodem hrou získáváte různá vylepšení a soutěžit můžete i proti vašim kamarádům v podobě multiplayeru.

lsa_zimni_fb

Dnes nejčtenější

.