Zavřít reklamu

Apple je již po dlouhou dobu podporovatelem v boji proti AIDS. Ten Apple podporuje skrze partnerství s globálním fondem pro boj proti AIDS (RED), která včera zveřejnila zajímavé detaily o svém počínání. Projekt (RED) byl založen v roce 2006 a od té doby se mu podařilo vybrat přes 600 miliónů dolarů, kdy jedna třetina z této částky pochází právě od Applu.

Apple do programu (RED) přispívá prodejem PRODUCT(RED) zařízení, které mají speciální, červenou úpravu. Když se zákazník rozhodne zakoupit zařízení označené jako PRODUCT(RED), část ze zisku z prodeje je automaticky darována programu (RED). V minulosti už jsme se mohli setkat například s PRODUCT(RED) iPhonem 7, momentálně je však nejnovějším PRODUCT(RED) iPhone XR. Kdybychom se pak podívali na příslušenství, nejnovějším PRODUCT(RED) produktem je červený provlékací sportovní řemínek k Apple Watch.

Vybrané peníze pomohly tisícům různých zařízení v Keni a dalších sedmi zemích Afriky. O tom, že (RED) opravdu funguje, nás mohou přesvědčit i čísla. V roce 2017 se v Keni nacházelo 53 tisíc lidí, kteří byli nakaženi virem HIV, což je od roku 2000 výrazné zlepšení. V roce 2000 bylo totiž v Keni, která má v současné době zhruba 50 milionů obyvatel, HIV pozitivní 9,3 % dospělého obyvatelstva. Můžeme tomu poděkovat především vyspělé léčbě viru HIV, která pomohla již bezmála 17,5 milionům obyvatelům. Projekt (RED) má opravdu obrovský dopad na život HIV pozitivních pacientů.

iPhone XR si můžete prohlédnout v galerii níže:

Aby toho nebylo málo, tak se Apple chystá na počest Světového dne AIDS, který se koná už tuto sobotu, uskutečnit hromadnou sbírku. Pokud v obchodě Apple zaplatíte během 1. až 7. prosince pomocí Apple Pay, tak z každé jedné platby půjde 1 dolar na účet (RED). Apple se také na svých mnohých maloobchodních prodejnách chystá tématicky změnit loga, aby se tak zvýšilo povědomí o závažnosti AIDS. Podobného kroku se Apple dopustil i v minulých letech a osobně jsem velice rád, že Applu není život lidí s virem HIV lhostejný a snaží se proti viru bojovat.

product_Red_fb2

Dnes nejčtenější

.