Zavřít reklamu

Počet iOS zařízení s operačním systémem iOS 12 se i nadále zvyšuje. Nyní je nejnovější jablečný operační systém nainstalován na 75 % aktivních zařízeních. V rychlosti instalace tedy překonal loňský iOS 11, který se tohoto čísla dočkal až 17. prosince, tedy zhruba o tři týdny později. Data pochází z algoritmu, který provádí analýzu operačního systému v aplikacích a na webových stránkách u iPhonu, iPadu a iPodu Touch.

ios-12-adoption

V současné době je, dle tvrzení analytické společnosti Mixpanel, iOS 12 nainstalovaný na 75,05 % aktivních zařízeních, iOS 11 na 19,5 % a starší verze na méně 5,45 % zařízeních. Sám Apple potvrdil, že hranici 50% iOS 12 překročil 10.října, 60 % 29.října.

Prostředí iOS 12:

 

iOS 11 byl veřejností považován za pořádný přešlap ze strany Applu, jelikož spousta uživatelů hlásila problémy. Apple na tato volání slyšel, a víc než na cokoli jiného se zaměřil v novém iOS 12 především na stabilitu a výkon. To ale jistě neznamená, že by nový iOS nepřinesl řadu novinek. V jedné z posledních velkých aktualizací, tedy na verzi 12.1, jsme mohli vidět mnoho nového. FaceTime nyní zvládá audiohovory a videohovory až pro 32 účastníků, přibyla rovněž podpora eSIM pro iPhone XS, iPhone XR a iPhone XS Max. Rovněž přibylo více než 70 nových emotikonů, které se ale nevyhnuly poměrně úsměvným kontroverzím. Ve velkém očekávání je rovněž příchod operačního systému watchOS 5.1.2, který by měl do Apple Watch Series 4 konečně přinést tolik očekávané EKG. Dočkat bychom se jej mohli snad kolem Vánoc.

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.