Zavřít reklamu

Již nějakou dobu velmi dobře víme, že hacknout iPhone není nic lehkého. Apple si totiž na ochraně soukromí uživatelů velmi zakládá a tak i své systémy vytváří tak, aby byly prakticky neprolomitelné. Americká firma DriveSavers ale sebevědomě prohlašuje, že pro ni zamčené iPhony nepředstavují žádný problém.

Ve svém tiskovém prohlášení DriveSavers oznamuje spuštění nové služby zákazníkům: odemykání smartphonů. Firma DriveSavers tvrdí, že je v současnosti jedinou společností na světě, která zmíněné služby svým zákazníkům poskytuje. Ve svém prohlášení zároveň uvádí, že je v oblasti překonávání šifrování u smartphonů stoprocentně úspěšná. Zaměstnanci DriveSavers jsou schopni obnovit fotografie, videa, kontakty, textové zprávy, hlasové nahrávky a poznámky, a to jak ze smartphonů s iOS, tak i s Androidem.

Propagací svých služeb cílí DriveSavers zejména na uživatele, kteří zapomněli svůj kód, ale také například na ty, kteří chtějí obnovit data z telefonů svých zesnulých blízkých. Co ale firma neprozradila, je technologie, s jejíž pomocí dokáže kódový zámek obejít. Zřejmě se ale bude jednat o podobnou technologii, kterou využívají vládní organizace. Vzhledem k tomu, že známý GrayKey údajně neprolomí zařízení s iOS 12, to vypadá, že se DriverSavers podařilo vytvořit vlastní řešení – otázkou je, jak na tuto novinku zareaguje samotný Apple.

S propagovanou službou je ale spojena řada otázek. Není například jasné, jakým způsobem DriveSavers přistupují k datům na iCloudu – k těm mohou získat od Applu přístup vládní subjekty, tím ale firma není. Společnosti se nespecializuje výhradně na přístroje s iOS a je tedy otázkou, jak moc se jí skutečně podaří efektivně prorazit důmyslná ochranná opatření Applu.

Enter passcode screen of an iPhone running iOS 9

Dnes nejčtenější

.