Zavřít reklamu

Apple stále ve svém operačním systému iOS nepodporuje možnosti změny vzhledu domovské obrazovky, tedy kromě změny rozmístění ikon. Není jasné, proč tomu tak je, ale s největší pravděpodobností se jedná o bezpečnostní prvek. Čas od času ale na internetu nalezneme na vychytávky, pomocí kterých si alespoň dočasně můžeme plochu lehce poupravit. Někdy se jedná o možnost smazání názvu složky, někdy o možnost volného přemístění ikon po obrazovce a jindy si zase můžeme změnit barvu pozadí složek a Docku. A právě na změnu barvy pozadí složek a Docku se dnes podíváme.

Jak už to klasický bývá ve zvyku, tak se v nastavení zázračně neobjeví možnost, díky které si barvu pozadí můžete měnit. Ve většině případů nám s vychytávkami pomáhají speciálně upravené tapety, které jsou navrženy tak, aby iOS „zmátly“ a změnily tak barvu pozadí určitých prvků na domácí obrazovce. Nejprve je však nutné, abychom v nastavení našeho iPhonu aktivovali funkci pro snížení průhlednosti. Stačí, když otevřete nativní aplikaci Nastavení a zde se přesunuli do kolonky Obecné. Tady už pouze stačí otevřít Zpřístupnění a rozkliknout možnost Snížit průhlednost. Pomocí switche funkci aktivujeme.

Po aktivaci funkce si můžete všimnout, že se na domovské obrazovce vytratila průhlednost u složek a u Docku, a to je přesně to, co potřebujeme. Nyní už si pouze stačí vybrat z tapet, které vám barvy složek a Docku změní. Jeden háček v tom ale je – nemůžete si vybrat vlastní barvu pro pozadí Docku. Jste totiž omezeni barvami nabízenými speciálními tapetami. Pro stažení tapet stačí rozkliknout galerie níže, nejdříve si však zvolte mezi dvěma kategoriemi v závislosti na tom, jaký iPhone vlastníte. Zároveň tento trik funguje pouze na iOS 12 nebo novějším.

Tapety pro iPhone 5S, SE, 6, 7, 8 (včetně Plus variant):

Tapety pro iPhone X, XS, XS Max, XR:

Vybranou tapetu poté pouze stačí pomocí tlačítka sdílení stáhnout, a poté ji z nastavení či aplikace Fotky nastavit jako tapetu plochy. Abyste měli jasno v tom, jak tyto tapety fungují a do jakých barev se složky a Dock zbarví, níže přikládám vysvětlivku.

vysvetlivka-tapety
tapety_hack_fb

Dnes nejčtenější

.