Zavřít reklamu

Před několika týdny se začalo spekulovat nad tím, že se Apple chystá v Belgii spustit službu Apple Pay, a to v listopadu letošního roku. Jako první se Apple Pay měli dočkat zákazníci banky BNP Paribas Fortis, ze které únik informací pocházel. A jak se zdá, spekulace se dle všeho zakládaly na pravdě. Dnes se totiž na světlo světa dostal dopis pro zaměstnance supermarketu ALDI, ve kterém vedení svým zaměstnancům popisuje, jak Apple Pay funguje.

Uvnitř dopisu se nachází datum 26. listopadu až 2. prosince, avšak oficiální datum spuštění se nikde neuvádí. Nejspíše se ale spuštění Apple Pay Belgičani dočkají právě v tomto vymezeném termínu. Jak už jsem zmínil v úvodu, první bankou, která by měla v Belgii podporovat Apple Pay, měla být banka Fortis, avšak s novými zprávami se dozvídáme, že mezi prvními bankami podporující Apple Pay budou také Hello Bank a Fintro.

Vedle Apple Pay se Apple také chystá spustit službu Apple Pay Cash, což je služba, díky které si můžete například mezi svými kamarády jednoduše skrze iMessage posílat peníze. Prvními zeměmi, kde by se Apple Pay Cash měl objevit, je Itálie, Švýcarsko, Velká Británie a Belgie. Zajímavé je, že se v tomto seznamu nachází i Belgie, jelikož pro funkčnost Apple Pay Cash je nutné, aby země podporovala i samotnou službu Apple Pay – i tato informace tedy naznačuje, že spuštění Apple Pay v Belgii je opravdu blízko. Nám v Česku a na Slovensku by však zcela jistě pro začátek stačila pouze služba Apple Pay. Nezbývá nám tedy nic jiného, než čekat a třeba se i na nás již brzy usměje štěstí. V blízké budoucnosti by se navíc služby Apple Pay mělo dočkat i Německo, jsme už tedy velice blízko.

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.