Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme se dočkali na Messengeru nasazení nového deisngu (který mnohým z nás po pár hodinách používání zas zmizel) a už si musíme zvykat na další změny, tentokrát v prostředí Instagramu. I ten se totiž dočkal poměrně radikálního přepracování v oblasti profilového rozhraní uživatelů.

Od včerejšího večera začal Instagram postupně nasazovat nový design profilů, který se vyznačuje například přesunutím profilové fotky z levé strany na pravou. Bio popisek se pak nachází vedle něj na místě, kdy se předtím nacházela profilová fotografie. Počet sledovaných a sledujících je nově přesunut dolů pod fotku a Bio. Přepracování se ale dočkaly i tlačítka pro zaslání zprávy či sledování, které jsou nově výraznější. Díky tomu by mělo být alespoň dle slov Instagramu spojení mezi uživateli této sociální sítě snadnější. 

Instagram hodlá celé rozhraní testovat v příštích několika týdnech. Pokud se vám tedy (stejně jako mě) tato sociální síť ještě do nového vzhledu nezměnila, nezoufejte. Můžete být totiž zařazeni v některé z dalších vln, které design aktivují. I zde však platí, že pokud se nebude tato změna uživatelům zamlouvat, Instagram od její implementace pravděpodobně upustí – tím spíš, když musí u mnoha uživatelů “žehlit” nedávný problém s možným únikem jejich hesel. 

A jak se líbí nový Instagram vám? Jste s ním spokojeni, nebo jste zastánci staršího designu? Popřípadě jaký máte na Instagram názor obecně? 

Dnes nejčtenější

.