Zavřít reklamu

Fínske herné štúdio Rovio nepredstavuje vo videohernom svete žiadneho nováčika. Renomovaní tvorcovia sa pred niekoľkými rokmi zaskúžili o senzáciu, ktorá pobláznila celý svet gamingu, vrátane obrovského naštartovania platformy mobilných telefónov. Jednalo sa o herný titul Angry Birds, ktorý pochádza práve z dielne autorského zoskupenia Rovio. Hra sa počas nasledujúcich rokov dočkala nejedného netradičného spracovania a to hneď na niekoľkých herných platformách, ktoré v tom čase diktovali vývoj videoherného priemyslu. Okrem známeho originálu a následného pokračovania sme mohli byť svedkami napdíklad adaptácie na štýl legendárnych Hviezdnych Vojen alebo rôznych sezónnych dodatkov. Rovio sa však nechce nechať zahanbiť ani v dnešnej dobe plnej konkurencie a pre mobilných hráčov chystá hneď tucet nových titulov.

Podlesné týždne sa niesli v znamení oznamovania finančných výsledkov a oznamovania plánov do budúcnosti, pri ktorom nechýbalo ani Rovio. Generálny riaditeľ Kati Levoranta sa netajil vyhlásením, že tvorcovia sa už onedhlo pokúsia o akceleráciu rastu, čo chcú zapríčiniť práve prínosom nových herných zážitkov. Podľa predbežných údajov má štúdio rozrobených presne 12 projektov, na ktorých budú pracovať spolu s nedávno získaným Alexandrom Pelletier-Normandom, ktorý pôsobil v nemenej známom zoskupení Gameloft. Dvojice titulov by sme sa pritom mali dočkať už budúci rok. Na ostatné si zrejme budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať.

Je veľmi nepravdepodobné, že by sa štúdio púšťalo do už prebádaných vôd, ktoré momentálne figurujú na popredných priečkach rebríčkov popularity. Možné však je, že aj napriek zastaralému spôsobu hry sa dočkáme nového spracovania série Angry Birds, ktorá ešte stále disponuje obrovskou komunitou fanúšikov. Spomedzi vyše desiatky pripravovaných hier by sme mali byť svedkami rôznych titulov naprieč viacerými žánrami, čo poslúži k širšiemu záberu a naverbovaniu nových nadšencov. Určite sa však dočkáme úplne nových herných počinov, vďaka ktorým sa Rovio opäť zaradí medzi absolútnu špičku herných producentov.

Angry Birds

Dnes nejčtenější

.