Zavřít reklamu

Nedávno jsme vás informovali o záměru Applu otevřít v neděli 18. listopadu na Champs-Élysées svůj nový Apple Store, který sídlí na adrese 114 Avenue des Champs-Élysées. Historická budova, ve které se obchod nachází, zaujímá celý roh dvou sbíhajících  se ulic a Applu trvalo roky než ji zrekonstruoval podle svých představ.

Budova byla v péči jediného nájemce po mnoho let. I díky tomu zůstala zachována většina původní architektury a historických detailů. Pohlédnete-li na fotografii pořízenou v roce 1929 (1. fotka v galerii), zjistíte, že se skutečně mnoho nezměnilo. Budova samotná byla postavena roku 1893 a nachází na místním velmi známém architektonickém úseku.

Vnitřní labyrint chodeb Apple proměnil na skvostný vícepatrový obchod, který díky své historické podobě zkrátka budete chtít prozkoumat. Schodiště ze dřeva a mramoru stoupají komplexem kolem kamenných zdí a velkých oken. Dominantou tohoto Apple Storu je nádvoří, které má, podobně jako strop, tvar pentagonu. Obrovský skleněný strop dovoluje do pobočky Applu proudit přirozenému světlu. Zároveň jsou v něm obsaženy fotovoltaické panely a systémy sběru dešťové vody, které mají za úkol vyrábět obnovitelnou energii a recyklovat dešťovou vodu pro použití v obchodě samotném. Na nádvoří pak nalezneme šest stromů a videostěnu s rozlišením 8K.

Takto vypadá nový pařížský Apple Store:

Apple při rekonstrukci spolupracoval se Foster + Partners, která je renomovanou architektonickou společností, která s Applem v minulosti spolupracovala už na Apple Storu na Regent Street v Londýně. V obchodě nalezlo nové zaměstnání 337 lidí patnácti národností, kteří hovoří sedmnácti jazyky.

Champs-fb

Dnes nejčtenější

.