Zavřít reklamu

Apple se se svými iPhony dá bez debat považovat za jednoho z nejlepších výrobců smartphonů současnosti. Přestože jsou jeho telefony v mnoha ohledech dokonalé, najdou se i věci, za které čelí Apple kritice. Jednou z nejhorších vlastností jablečných telefonů je například jejich výdrž pramenící z malé baterie. Přesně tento nedostatek rozebral bývalý marketingový specialista pro deník The Australian Financial Review, Guy Kawasaki. Ten je přesvědčen, že Apple upřednostnění designu na úkor baterie, což je v jeho očích obrovská chyba.

Guy poukázal mimo jiné na fakt, že současné iPhony musí být při aktivním používání nabíjeny i dvakrát denně. Tento výrok sarkasticky dopnil hláškou, že dle něj musí mít Tim Cook poskoka, který pro něj jeho smartphone dobíjí. „Pokud by Apple představil telefon s dvojnásobnou baterií, který by však byl celkově tlustší, okamžitě bych si ho koupil.“ dodal nakonec, čímž dokonale popsal svůj názor na celou situaci. Ačkoliv je Guy stále loajální k jablečné společnosti, stejně jako Steve Wozniak se nebojí vyslovit slova kritiky adresovaná právě Applu. Kvůli malé baterii iPhonu preferuje používat iPad, čímž se však naprosto liší od mladších generací – jenže není sám. Tablety totiž podle něj nejsou pro mladé lidi, naopak starší uživatelé s v nich libují.

Prohlédněte si nejnovější iPad Pro:

Dle Kawasakiho slov takzvaná generace Y (lidé narozeni po roku 1981) preferuje telefon jakožto jejich hlavní zařízení, který následně doplní prací na laptopu. Naopak v případě lidí stejně starých jako on (Guyowi je 64 let) se karta zcela obrací. Jeho výrok je dokonce potvrzen průzkumem, kterého se účastnilo více než čtvrt milionu respondentů ve Spojených státech. Průzkum byl zveřejněn v říjnu a naprosto se shoduje s Guyovými slovy.

Byl by Apple úspěšný, kdyby se více soustředil na baterii? Bohužel, to zatím nikdo nemůže vědět, jelikož se o to jablečná společnost nikdy nepokusila. Pořídili byste si iPhone, který by na úkor designu disponoval lepší baterií? Sdělte nám váš názor do komentářů.

iphone-baterie-nebo-design

Dnes nejčtenější

.