Zavřít reklamu

Apple má za sebou další důležitý krok, který by mu měl pomoci v prosazení se ve filmovém průmyslu. Podle čerstvých zpráv totiž podepsal několikaletou smlouvu o spolupráci s filmovým studiem A24. To je podepsáno například pod snímky Moonlight či Amy, které se v minulosti odnesly prestižní filmové ceny Oskar. 

Jak je již u Applu zvykem, k uzavření dohody se skrze své tiskové centrum žádnému médiu nevyjádřil, přičemž stejný postoj zaujalo i partnerské studio. Podle některých zdrojů by však mělo studio pro Apple zprvu vytvořit dokument a animovaný film, obsahy obou snímků jsou ale v tuto chvíli nejasné. 

Originální pořady Applu bychom si mohli v budoucnu užít i na podobné Apple TV:

Poměrně zajímavé je, že se studio A24 rozhodlo uzavřít s Applem dohodu i přestože nyní spolupracuje s Amazonem a Prime video, proti kterým bude kalifornský gigant svým obsahem bojovat. Je však možné, že tato spolupráce co nevidět skončí a A24 se začne naplno věnovat práci pro Apple. 

V tuto chvíli není příliš jasné, kdy bychom se mohli prvních nálože originálních pořadů z dílny Applu dočkat. Spekuluje se však již nad začátkem příštího roku. Zpočátku by měly být pořady Applu dostupné pouze v USA, nicméně s rozšířením do dalších zemí prý Apple počítá a hodlá jej provést velmi rychle. Snad se tedy dočkáme i my v České republice – tím spíš, když by měly být zdarma pro jablečné uživatele.

Apple TV

Dnes nejčtenější

.