Zavřít reklamu

Apple nedávno spolu s novým iPadem Pro vydal také Smart Keyoard Folio, speciální kryt s vestavěnou klávesnicí. Spolu s počtem uživatelů, kteří si obě novinky mohli vyzkoušet na vlastní kůži, rostla také kritika nástroje výběru textu na iPadu. Naštěstí existuje funkce, která používání tohoto nástroje značně usnadňuje a vylepšuje.

Na twitterovém účtu Steva Troughton-Smithe se o víkendu objevil příspěvek, v němž můžeme vidět, jak lze za použití dvou prstů pohybovat textem na obrazovce iPadu za současného používání Smart Keyboard.

Stačí jen klepnout dvojicí prstů na blok textu a poté jimi scrollovat dokumentem, jako kdybyste pracovali s trackpadem. Dvojitým poklepáním dvěma prsty je možné vybrat konkrétní větu, trojí poklepání pak slouží k výběru celého odstavce. Funkce silně připomíná gesto dlouhého stisku mezerníku na softwarové klávesnici, to ale ve spojení se Smart Keyboard nefunguje.

V aplikacích, jako je třeba Ulysses, je tato možnost obzvlášť užitečná, protože umožňuje uživateli, aby se snadno a okamžitě na místo v textu, kde je potřeba provést revizi, přidat další obsah a podobně. Užitečnost této funkce pochopitelně vždy silně závisí na aplikaci, v jejímž rámci ji používáte – v některých programech funkce nejde vůbec použít. Funkce se původně stala součástí operačního systému iOS již před několika lety, podle reakcí na Smithův tweet o ní ale příliš mnoho lidí nevědělo. Abyste měli lepší představu o tom, jak přesně funkce pracuje, podívejte za Smithovo videu z Twitteru – najdete zde i řadu užitečných poznámek od ostatních uživatelů.

iPad Pro doplnky fb

Dnes nejčtenější

.