Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky hudby či pracujete na svém Macu především se zvukem, máme pro vás skvělou zprávu. Apple nedávno představil MacBook AirMac mini, u kterých zůstal zachován 3,5mm audio jack, což je vzhledem k ostatním novým produktům Applu poměrně překvapivé. Nicméně vše má svůj význam. U těchto strojů je totiž možné mít dva různé hudební výstupy – skrze jack a reproduktory (ať už vestavěné či externí).

Společnost Rogue Amoeba na svém blogu vysvětluje, že na novém MacBooku Air a Macu mini fungují v systému macOS vestavěné reproduktory (v případě Macu mini externí) a 3,5mm jack jako dvě samostatná zařízení. Dříve bylo možné pustit pouze tu samou hudbu současně do sluchátek i reproduktorů. To je samozřejmě možné i nyní, ovšem přibyla možnost spustit dvě různé skladby z obou výstupů. Za pomoci aplikace Audio Hijack je tak možné poslouchat ve sluchátkách hudbu například z iTunes a zároveň přehrávat z reproduktorů skladbu ze Spotify.

Takto vypadá rozebraný nový MacBook Air:

 

Jako praktičtější se ale zdá takové nastavení, které systémové zvuky macOS odešle do reproduktorů, přičemž uživatel bude nerušeně poslouchat hudbu ze sluchátek. Navzdory této změně funguje přepínání zvukového výstupu mezi reproduktory a sluchátky tak, jak je obvyklé. Po vyjmutí sluchátek je hudba směrována automaticky do reproduktorů. Společnost Rogue Amoeba na závěr dodává, že tuto hudební vychytávku je možné použít i s iMacy Pro 2017 a novými MacBooky Pro.

macbook air touch id

Dnes nejčtenější

.