Zavřít reklamu

Jsou tomu 2 měsíce, co Apple ukázal světu trio nových iPhonů a už se opět hrnou spekulace ohledně modelů budoucích. Podle věhlasného analytika Ming-Chi Kua Apple omezí ve svých iPhonech počet antén z tekutých krystalů (LCP – Liquid Crystal Polymer) a začne používat technologii Modified PI.

Podle Kua má společnost Apple k takové změně hned několik důvodů. Je obtížné sehnat dodavatele materiálu pro antény vyrobené technologií LCP, jelikož výrobní proces je poměrně složitý. Výroba je skutečně spletitá a zdlouhavá, přičemž by ji Apple potřeboval urychlit. To by ale mohlo mít za následek podstatné snížení výkonu antény. Kuo předpovídá, že Apple dosáhne stejných výsledků kvality antén vyrobených technologií Modified PI díky upravenému chemickému vzorci.

iPhone XR:

Kuo si myslí, že nové iPhony budou osazeny celkem šesti anténami, čtyři MPI a dvě LCP. Dodavatelů materiálu pro MPI antény bude podle Kua celkem pět, veškerý materiál pro LCP antény dodá pak pouze jeden japonský dodavatel. Všechny letošní iPhony disponují šesti anténama LCP. Ačkoli se tato změna průměrného spotřebitele nijak nedotkne a ani mu nemusí připadat zajímavá, je třeba říct, že nová technologie by se mohla lépe podílet na příchodu 5G. Kuo rovněž nedávno předpovídal příchod nové generace Face ID, která by byla při odemykání ještě spolehlivější a lépe si poradila s přímým osvětlením obličeje uživatele.

iPhone-XR-fb

Dnes nejčtenější

.