Zavřít reklamu

Pred niekoľkými mesiacmi sme sa dočkali fantastického oznámenia od britského vydavateľstva Feral Interactive, ktoré pojednávalo o príchode známej stratégie Tropico na obrazovky jablčných tabletov. Od tej doby sme mohli byť svedkami niekoľkých videí a screenshotov, ktoré nám poodhalili hrateľnosť a hromadu možností, ktorých sa dočkáme vo verzii pre iPady. Skutočnosť, že sa jedná o prémiovú hru je v podstate celkom jasná, pretože optimalizácia pre iPady prinesie presne rovnaké možnosti, na aké sme si pri hraní tohoto titulu na ostatných platformách zvykli. Tropico pre iPad dokonca ponúkne niektoré možnosti, ktoré boli špeciálne pridané uníkatne pre jablčné tablety.

Špeciálne pridaná vychytávka pozostáva zo zobrazenia farebných panelov, ktoré vás budú informovať o momentálnej situácii na vašom ostrove. Možnosť vás tak postaví do samého centra diania, takže vám vôbec nič neunikne. Panely sú rozdelené do troch farebných kategórií, pričom zobrazujú stav určitého odvetvia. Zelená vyobrazuje priaznivú situáciu, žltá neutrálnu a červená pochopiteľne zlú až kritickú. Na základe políčok sa tak môžete dozvedieť o vašom počínaní na poli ekonomiky, náboženstva, zdravotnej starostlivostii, zábavy, spotreby jedla, vzdelania, transportu a mnoho iného.

Špecifický dátum príchodu zatiaľ Feral Interactive neposkytol, keďže si ešte stále necháva tak trochu pootvorené zadné vrátka. Titulu by sme sa však mali dočkať už v priebehu tejto jesene z čoho vyplýva, že môžeme odpočítavať posledné týždne. Podľa tvorcov sa jedná o unikátny herný počin, ktorý pracuje na dotykovej obrazovke dokonca lepšie ako v prípade kombinácie myšky a klávesnice. O kvalitách ostatných optimalizovaných titulov pre jablčné zariadenia, ktoré má na svedomí práve Feral sme sa presvedčili už niekoľkokrát. Teraz nám však ostáva už len počkať a užiť si na iPadoch aj očakávané Tropico. Autori uvádzajú, že ak si hru kúpime raz, bude naša už navždy na všetkých zariadeniach. V tomto prípade sa cenovka vyšplhala na 11,99 $, čo je však v porovnaní s intenzívnym a pútavým herným zážitkom veľmi uspokojivá cena.

Tropico

Dnes nejčtenější

.