Zavřít reklamu

Před několika dny jste si možná na stránkách našeho magazínu všimli zprávy, která oznamovala, že naše webová stránka jako jedna z prvních na světě podporuje tmavý režim. Prakticky to funguje tak, že pokud máte na svém Macu či MacBooku s macOS 10.14 Mojave aktivní tmavý režim, tak se webová stránka automaticky přizpůsobí a její barvy ztmavnou. Tato funkce je prozatím dostupná pouze v Safari Technology Preview, což je jakási obdoba betaverzí, které můžete znát z iOS či macOS. Pojďme se tedy společně podívat, jak Safari Technology Preview nainstalovat.

Jak nainstalovat Safari Technology Preview

Postup instalace je velice jednoduchý. Na našem Macu či MacBooku s macOS 10.14 Mojave přejdeme na stránku, kde se nachází soubor ke stažení Safari Technology Preview – učiníme tak pomocí tohoto odkazu. Poté si všimneme fialové ikonky Safari a odkazu Safari Technology Preview for macOS Mojave, na který klikneme. Po kliknutí se spustí stahování. Jakmile se Safari dostahuje, tak na stažený soubor 2x poklikáme a provedeme klasickou instalaci. Proklikáme se licenčními podmínkami, autorizujeme se a je hotovo. Poté už pouze stačí Safari Technology Preview spustit a s aktivním tmavým režimem přejít na stránky letemsvetemapplem.eu či jakoukoliv jinou stránku, která tmavý režim z macOS Mojave 10.14 podporuje.

Jsem velice rád, že Apple tuto funkci do Safari přidal a doufám, že se jí brzy dočkáme i v klasické verzi Safari. Tmavá verze Safari mi vyhovuje především v noci, kdy ze světlých barev bolí oči. Taktéž si přiznejme, že tmavý režim Safari je bez tmavého obsahu vcelku k ničemu – sice se dočkáme tmavé horní nabídky, ale rozhodně v nočních hodinách našim očím neulevíme.

Takto vypadá Dark Mode na Letem světem Applem:

LSA Dark Mode

Dnes nejčtenější

.