Zavřít reklamu

Od chvíle, kdy byl HomePod uveden na trh, zaznamenávají jeho prodeje růst. Je ovšem třeba říct, že HomePod není zrovna nejoblíbenějším chytrým reproduktorem na trhu. Ke škodě mu je příliš vysoká cena. Válcují jej tak chytré reproduktory od Amazonu nebo Googlu. Celý trh s tímto typem zbožím se ale neustále vyvíjí, což dokazuje i růst prodejů chytrých reproduktorů.

Podle analytiků ze společnosti CIRP za toto čtvrtletí vzrostl počet aktivních kusů chytrých reproduktorů ve Spojených státech na 53 milionů, což je o 3 miliony více než jich bylo v předchozím čtvrtletí. 70 % reproduktorů je od společnosti Amazon, 25 % od Googlu a jen 5 % , tedy zhruba 2 650 000 zařízení, ze všech instalovaných chytrých reproduktorů jsou HomePody od Applu. Dominance Amazonu a Googlu se v tomto odvětví prozatím skutečně očekává, jelikož to vypadá tak, že se předhánějí , kdo bude mít levnější zařízení na trhu.

Prodeje HomePodů nejsou dobré od počátku. V srpnu analytická společnost Strategy Analytics odhadovala, že Apple prodal od uvedení HomePodu na trh pouhých 1,3 milionu kusů, což nebyla ani polovina očekávaných prodejů. Láká-li vás chytrý reproduktor, trio jmenovaných nabízí i naše obchody v celé řadě různých verzí. Amazon Echo Dot 3 pořídíte už za 1899 korun zde. Reproduktor od Googlu ještě o více než 500 korun levněji zde. Ačkoli je cena HomePodu ve srovnání s konkurencí dost vysoká, může se chlubit opravdu skvělou kvalitou zvuku. Za 10 990 korun jej můžete koupit pod tímto odkazem.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.