Zavřít reklamu

Součástí operačního systému iOS 12 je mimo jiné i skvěle zpracovaný režim Nerušit, díky kterého si můžete jednoduše nastavit, kdy bude vypnutý zvuk hovorů a oznámení. Režim Nerušit využijete především tehdy, kdy nechcete, aby vás někdo v noci vzbudil a nebo tehdy, kdy se chystáte například na pracovní meeting.

V nastavení režimu samozřejmě nemůže chybět možnost Povolená volání, kde si navolíte, kdo se vám může během režimu Nerušit dovolat – zde mám osobně nastaveno možnost Oblíbené, což znamená, že kontakty, které mám v oblíbených, se mi dovolají i přes zapnutý režim Nerušit. Někteří uživatelé by si ale možná chtěli navolit pouze konkrétní kontakty, které se vám dovolají, a nikoliv pouze oblíbené kontakty. Naštěstí i pro tento případ existuje celkem jednoduchý trik, který tuto možnost povolí. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Jak při aktivním režimu Nerušit povolit konkrétní kontakty, od kterých uslyšíte oznámení

Na našem iPhonu s nainstalovaným iOS 12 otevřeme aplikaci Kontakty (popřípadě otevřeme Telefon a v dolním menu vybereme možnost Kontakty). Poté si rozklikneme konkrétní kontakt, u kterého chceme povolit vyzvánění v režimu Nerušit. Nyní v pravém horním rohu klikneme na tlačítko Upravit. Poté klikneme na možnost Vyzvánění, a poté pomocí switche aktivujeme možnost Krizová situace. Aktivace této funkce povolí zvuky a vibrace od vybraného kontaktu i při zapnutém režimu Nerušit. Jakmile funkci aktivujeme, tak klikneme v pravém horním rohu na Hotovo. Po potvrzení klikneme v pravém horním rohu na Hotovo ještě jednou.

Na úplný závěr vás upozorním na skutečnost, že zvuky i vibrace se povolí i tehdy, kdy máte boční přepínač na vašem iPhonu přepnutý do polohy Tichý režim. Aktivaci funkce Krizová situace je tedy nutné selektivně zvážit a zároveň se musíte ujistit, že vás kontakt nevyruší v situaci, kdy se to ne úplně hodí.

nerušit macos

Dnes nejčtenější

.