Zavřít reklamu

V letošním roce jsme se dočkali hned třech nových přírůstků do rodiny jablečných telefonů, mezi nimiž nalezneme prémiové iPhony XS a XS Max spolu s levným iPhonem XR. Všechny modely disponují stejným čipsetem A12 Bionic, který svým výkonem strčí do kapsy valnou většinu celosvětové konkurence. Právě to může být pro majitele letošního nejlevnějšího iPhonu skvělá zpráva. Ve výkonu totiž pokulhávat jejich telefon rozhodně nebude, což ostatně potvrdily i benchmarky.

Pokud srovnáme iPhone XR s loňskou „desítkou“, můžeme zjistit, že za rok vývoje se výkonnost v single-core testu zvýšila o 13% a o 10% v multi-core testu. Co se týče grafického čipu, došlo k vylepšení jeho efektivity až o neuvěřitelných 40%. Je však nutno podotknout, že tento výsledek je zapříčiněn displejem se značně nižším počtem pixelů. iPhone XS musí vykreslit o 85 % více pixelů a XS Max až o 125 % než jejich levný kolega s LCD displejem.

iphone-xr-benchmarks

iPhone XR potěší mimo jiné i všechny hráče. Tento model vám totiž zajistí skvělý počet snímků za sekundu (FPS), jelikož trumfne iPhone 7 minimálně o 50 %. Vše se odvíjí především od komplexity dané hry. O tento nárůst FPS se zasloužil právě méně náročný displej. Všechny testy byly spuštěny na konkretních modelech, přičemž každý „soutěžil“ se svým vlastním rozlišením – což pochopitelně postavilo iPhone XR do značné výhody. Další chloubou tohoto modelu je především výdrž jeho baterie. O jeho konkrétních číslech se můžete dočíst v článku na našem webu, kde naleznete detailní srovnání s konkurenčními modely.

Ačkoliv výsledek benchmarkových testů pravděpodobně nebude rozhodujícím faktorem při výběru telefonu, je zajímavé, že značně levnější model dosáhne stejných čísel, jako akutální vlajková loď. Samozřejmě musíme vzít v potaz fakt, že vše se děje na úkor displeje.

iPhone XS vs iPhone XR FB

Dnes nejčtenější

.