Zavřít reklamu

Obľúbený titul Fortnite sa nedávno stal dejiskom akčných výziev s haloweenskym podtextom, v ktorých mse si mohli zabezpečiť nejednu odmenu z časovo obmedzenej udalosti. Popularita režimu Battle Royale však neutícha ani na sekundu, no naopak čoraz viac sa stupňuje. V tejto iniciatíve sa tvorcovia zo štúdia Epic Games rozhodli pridať do hry veľmi vítaný prvok, ktorý vyčarí úsmev na tvári každému hráčovi, ktorý sa potýka s problémovým ovládaním. Rozmiestnenie virtuálnych joystickov a celé užívateľské rozhranie je na obrazovke mobilného telefónu vykonštruované naozaj dobre, no aj napriek tomu sa stále nájde pár jedincov, ktorím tento prvok nevyhovuje. Preto sa vo verzii Fortnite pre mobilné zariadenia s iOS už čoskoro dočkáme podpory pre herný gamepad.

Autori hry sa zatiaľ bližšie k tejto tematike nevyjadrili, no oficiálne vyhlásenie môžeme očakávať už čoskoro. Momentálne nepoznáme ani systém, ktorým budú herné servery vyrovnávať a zatrieďovať hráčov do jednotlivých tímov na základe používaného harvéru, podobne ako tomu je v prípade herných myší a klávesníc. Podľa posledných informácií sa Epic Games práve podieľa na prebiehajúcich testoch, ktoré súvisia práve s touto chystanou vychytávkou. To však nie je všetko. majitelia výkonnejších mobilných zariadení by sa už čoskoro mali dočkať rýchlosti 60 Fps, čo bude predstavovať razantný krok vzhľadom na to, že sa stále bavíme o hre určenej pre mobilné telefóny.

V blízkej budúcnosti by sme sa tak mali dočkať menného zoznamu, ktorý bude pojednávať o podporovaných gamepadoch pre mobilnú verziu Fortnite. Zdá sa, že Epic Games má s Fortnitom ešte veľmi veľa plánov, takže by sa malo jednať o skutočný beh na dlhé trate. Neustále pumpovanie nového herného obsahu, sezónnych výziev a limitovaných udalostí tomuto faktu len a len prospieva. O bližších detailoch ohľadom podporovaných herných ovládačov a aktualizácii, ktorá nám do hry prinesie 60 Fps, vás budeme informovať.

Fortnite

Dnes nejčtenější

.