Zavřít reklamu

Nedávna udalosť Blizzcon 2018 sa niesla v zanemní niekoľkých noviniek, spomedzi ktorých vyniká oznámenie nového titulu zo známeho univerza Diablo. Nejedná sa však o klasickú adaptáciu pre PC alebo herné konzoly, ale o hru pre obrazovky mobilných telefónov. V súvislosti s týmto krokom si Blizzard zlízol poriadnu dávku kritiky, podobne ako tomu bolo s pripravovaným titulom Command & Conquer: Rivals, ktorý sa nestretol s očakávaným pochopením. Nadšenci mobilných herných zážitkov sa však majú na čo tešiť, pretože do App Store už čoskoro zavíta hra Diablo: Immortal.

Dej hry bude zasadený do časového obdobia medzi hrami Diablo 2 a Diablo 3, pričom sa o vývoj postará renomované štúdio NetEase. Známe prvky MMO RPG sa tak z prostredia Diabla dostanú na mobilné telefóny vôbec prvý krát a dozvieme sa mnohé informácie točiace sa okolo udalostí po titule Lord of Destruction. Trailerový debut odhaľuje šesť rôznych druhov bojovníckych frakcií v znení Barbarian, Crusader, Monk, Necromancer, Wizard a Demon Hunter. Tvorcovia naviac dodali, že v budúcnosti by sme sa mali dočkať viacerých klás, ktoré budú zahrnuté v post-launch dodatkovom hernom obsahu. Okrem nich dorazia aj nové príbehy, odmeny, výzvy a všetky prvky, ktoré sme si obľúbili z jednotlivých dielov ságy.

Pár slov na margo čerstvo predstaveného herného počinu si neodpustil ani J. Allen Brack, ktorý vystupuje v úlohe prezidenta Blizzard Entertainment. „Prostredníctvom hry Diablo: Immortal budete mať prístup k temnému RPG gotickému univerzu prakticky kdekoľvek. Vďaka usilovnej práci našich vývojárskych tímov sa dostáva Diablo do vášho vrecka spolu so všetkými funkciami, vďaka ktorým toto herné univerzum milujeme. Nevieme sa dočkať, kedy sa náš projekt dostane na svetlo sveta virtuálnych obchodov,“ opisuje Allen Brack.

Napriek veľkej snahe priniesť fanúšikom kvalitnú hru, ktorú si budeme môcť užiť aj na obrazovke mobilu, sa toto oznámenie stretlo s obrovskou vlnou negatívnych ohlasov. Pokiaľ vás titul zaujme a rozhodnete sa mu dať šancu, môžete sa predregistrovať na oficiálnej stránke Blizzard Entertainment. Už čoskoro by sme sa mali dočkať ohlásenia beta testovania hry, pričom dátum oficiálneho príchodu je zatiaľ stále neznámy. Ukážku hrateľnosti, ako aj pútavý cinematic trailer si môžete vychutnať v nasledujúcej dvojici videí.

Diablo Immortal

Dnes nejčtenější

.