Zavřít reklamu

[Aktualizace]: Zdrojový web, který jako první informoval o příchodu Apple Pay do Německa, lehce poupravil svůj článek a odstranil z zmínky o okamžité podpoře. Němci si tak budou nejspíš muset pár dní na spuštění počkat. Jelikož je však německé web Applu v sekci Apple Pay připravený a hlásí dostupnost „brzy“, žádné dlouhé prodlení se očekávat nedá.

Němečtí uživatelé produktů od Applu mají dnes šťastný den. Spousta tamních bank totiž ráno rozeslala e-maily, ve kterých své klienty informuje o spuštění mobilního platebního systému Apple Pay v zemi. Kalifornský gigant tak splnil svůj červencový slib týkající se spuštění Apple Pay v Německu do konce roku 2018, který pronesl při oznamování finančních výsledků za druhý kvartál.

Přestože je spuštění Apple Pay u našich sousedů radostná zpráva, je poměrně zarážející, že se k němu Apple nerozhodl na takto velkém trhu již mnohem dříve. Jeho produkty a služby jsou totiž v Německu velmi oblíbené, čehož si je Apple moc dobře vědom a snaží se pro tamní zákazníky nabízet co možná největší podporu. Krom německy mluvící Siri si tak užijete za hranicemi například LTE verze Apple Watch, HomePody v oficiálním Online Storu Applu či samozřejmě kamenné prodejny, kdy jedna z nich leží i v pro Čechy poměrně dostupných Drážďanech. 

Doufejme, že se tedy v brzké době dočkáme jablečné platební služby i u nás. Banky jsou totiž na její příchod podle dostupných informací již připraveny či minimálně s přípravami finišují a čekají pouze na Apple, až dá službě zelenou. Ten však doposud žádné oficiální stanovisko nevydal, takže se krom náznaků z iOS 12 a náznaků bank nemáme příliš čeho chytit. 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.