Zavřít reklamu

Apple o svých hodinkách Apple Watch mluví jako o skvělém partnerovi pro zdraví, což potvrzují i příběhy jejich uživatelů. Své by o tom mohl vyprávět i Brian Shear, kterému hodinky doslova změnily život. Jeho příběh se však od ostatních v mnohém liší.

Brian, který dříve pracoval pro Apple, cestoval před pár měsíci letadlem, když najednou před ním zkolabovala žena. Jelikož měl muž na svém zápěstí Apple Watch, napadlo jej, že by šly využít pro monitorování její činnosti srdce. Okamžitě si je tedy sundal, nasadil je ženě a později i předal lékařům, aby jim usnadnil jejich následnou práci. Žena bohužel později v nemocnici zemřela, Briana však celá událost natolik zasáhla, že se kvůli ní rozhodl studovat medicínu.

Brianovy kroky směřovaly na michiganskou univerzitu, poté se rozhodl pokračovat ve studiu na Yale. „Po této události v letadle jsem se rozhodl pro medicínu. Nechtěl jsem být jen tím, kdo nejmodernější technologie používá. Chtěl jsem být ten, který je posouvá kupředu,“  nechal se Brian v jednom z rozhovorů, který s ním pořídila média, slyšet.

Jak můžete sami vidět, Apple Watch mohou lidem skutečně měnit životy a to po všech směrech. Snad se je tedy Applu podaří v budoucnu vylepšit o další spoustu technologií, které je pozvednou na zcela novou úroveň, díky čemuž se stanou atraktivní pro daleko více uživatelů. Minimálně letošním modelem však Apple jasně naznačil, že se podobnou cestou vydat rozhodně chce.

Apple-Watch-Sereis-ECG-monitor

Dnes nejčtenější

.