Zavřít reklamu

Při letošní mimořádné říjnové Keynote jsme se dozvěděli mimo jiné také to, že ostatní společnosti používají ve svých datacentrech počítače Mac mini jako servery. Jednou z těchto firem, která byla na Keynote zmíněna, je například MacStadium. Pro ty, které by zajímalo, jak to v takové Mac serverovně vypadá, natočil YouTuber Snazzy Labs zajímavé video.

Na záběrech můžeme skutečně vidět nekonečné řady stěn, postavených z počítačů Mac mini. Mac mini ale není jediným modelem jablečného počítače, využívaným pro tyto účely. MacStadium disponuje také vysokým počtem Maců Pro. Firma MacStadium uvádí, že firem, které by jako servery využívaly tyto modely jablečných počítačů v tak velkém měřítku, zase tolik není.

Společnost dokonce nechala patentovat a vyrobit speciální stojany určené pro Macy mini a Macy Pro. Kromě těchto dvou modelů využívá MacStadium také iMacy Pro, které skládá displeji k sobě.

Na počítačích běží VM software, díky kterému odpadá nutnost provozovat nákladné interní úložiště. MacStadium dokonce u Maců Pro interní úložiště zcela odstranila. V horizontu několika příštích měsíců má MacStadium podle svých vlastních slov v plánu zakoupit dalších 800 – 1000 kusů Macu Pro, který z jejich pohledu zjevně zdaleka ještě není zastaralý.

MacStadium fb

Dnes nejčtenější

.