Zavřít reklamu

Jablečná společnost představila unikátní pilotní program, který se bude zaobírat opravou zastaralých zařízení. Ačkoliv se projekt momentálně zabývá pouze některými modely, v nadcházejících měsících bychom se měli dočkat značného příbytku. Apple dosud poskytoval možnost využít autorizovaný servis i v případě, že váš model byl starý 5 až 7 let a nebyl ještě označen za zastaralý. Přestože se jedná o extrémně dlouhou dobu, a to především v porovnání s konkurencí, jablečná společnost se rozhodně nehodlá zastavit a i některé zastaralé modely, kterým již podporu před časem oficiálně ukončila, se pokusí v servisech opravit, což se z mého pohledu dá považovat za solidární gesto k samotným uživatelům.

Jediným záporem na novince je fakt, že Apple tímto krokem negarantuje jistou opravu, ale „pouhý pokus“. Ve zkratce: Zařízení, která byla označena jako zastaralá, bude možné opravit pomocí autorizovaných prodejen, pokud však bude oprava možná například díky dostatku náhradních dílů.

Prohlédněte si dosavadní vývoj MacBooku Pro v galerii:

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, program zatím zaštiťuje jen několik zastaralých zařízení. Na úplný seznam se můžete podívat pod tímto odstavcem:

  • iPhone 5
  • MacBook Air 11″ (Mid 2012)
  • MacBook Air 12″ (Mid 2012)
  • iMac 21,5″ (Mid 2011) – pouze Spojené státy a Turecko
  • iMac 27″ (Mid 2011) – pouze Spojené státy a Turecko

Do seznamu dále brzy přibude iPhone 4S, který byl ve své době obrovským hitem. Posléze by měl následovat MacBook Pro 15″ (2012), MacBook Pro Retina 13″ (z konce roku 2012), MacBook Pro Retina 13″ (ze začátku roku 2013) a Mac Pro (2012). Výše vypsané modely by se měly na oficiálním seznamu objevit do konce tohoto roku.

Potěšila Vás tato zpráva o možné opravě starších modelů? Dejte nám vědět Váš názor do komentáře.

gizmodo iphone fb

Dnes nejčtenější

.