Zavřít reklamu

Okolo spoločnosti Tesla sa toho za posledné mesiace stalo viac, ako kedykoľvek predtým. Zdá sa, že kauza točiaca sa okolo Muskovej manipulácie s akciovým trhom a žaloba zo strany Komisie pre cenné papiere má dohru ešte aj v dnešných dňoch. Všetky výčitky a obvinenia namierené proti riaditeľovi spoločnosti, ktorým je Elon Musk nakoniec vyústili v jeho odstúpenie z postu predsedu správnej rady. Ako však Muska poznáme, neostalo to iba pri jednoduchom odchode z predsedníckej stoličky. Jeho kontroverzné správanie zašlo v tomto kroku na úplne iný level, keď sa okrem titulu predsedu správnej rady vzdal všetkých svojich titulov vo firme. Túto informáciu podal vo vtipnom a ironickom tweete, v ktorom oznamuje, že je oficiálne „nič“ Tesly.

Musk teda okrem titulu „Predseda výboru správnej rady“ odstránil aj svoje funkcie v podobe generálneho riaditeľa a produktového architekta. Jedná sa však iba o impulzívny výstrelok známeho vizionára, nakoľko je zo zákona dané, že spoločnosť musí disponovať prezidentom, resp. generálnym riaditeľom. Elon sa netají svojím negatívnym postojom k spomínanej komisii, keď ju vo svojom vyjadrení označil ako prvok pre obohacovanie krátkych predajcov. Jeho (ne)vinný tweet tak poslúžil ako páka pre obžalobu vo veci manipulácie akciového trhu, čím sa okrem mimosúdneho vyrovnania zmenila aj samotná infraštruktúra firmy.

Na oficiálnej stránke spoločnosti Tesla už nenájdete Muskove tituly a funkcie. Oficiálne sa stal „ničím“ firmy. 

Napriek všetkým kauzám a negatívnemu svetlu, v ktorom sa Tesla za posledné mesiace ocitla, sa firme darí lepšie ako kedykoľvek predtým. Predaje a výroba neustále stúpa, čo sa nedávno odzrkadlilo na historicky prvom vykázaní ziskov. Musk má vo sfére produkcie elektromobilov veľké plány, s čím súvisí pripravovaný Model Y, elektrický ťahač Tesla Semi alebo športové prevedenie Roadster. Zdá sa, že Tesla je na ceste k lepším zajtrajškom a ani pochabé výstrelky Elona Muska nezastavia jej postupný vývoj.

Elon Musk

Dnes nejčtenější

.