Zavřít reklamu

Je tomu měsíc a půl, co byl na naše zařízení vypuštěn operační systém iOS 12 a dal nám tak zapomenout na ne zcela povedenou „jedenáctku“. Podle statistik na stránce podpory pro vývojáře je nejnovější systém nainstalovám na 63% zařízení, které byly vydány v posledních 4 letech. U těchto pak 30% běží na iOS 11, iOS 10 a starší pak lze nalézt na 7% aktivních zařízeních.

Pokud pohlédneme na všechna aktivní iOS zařízení, je nejnovější systém nainstalován na 60% z nich, iOS 11 na 29% a starší sysém pak na 11% iOS zařízení. Instalace nejnovějšího jablečného systému za poslední dva a půl týdne vzrostla o 10 procentních bodů. Příčinou bude nejspíš vydání nového iPhonu XR. Rovněž se očekává, že tato čísla, vzhledem ke včera vypuštěnému iOS 12.1, znovu povyrostou.

Prostředí iOS 12 se nedočkalo velkých grafických změn. Apple se soustředil především na stabilitu systému:

Jak uvádíme výše, Apple vydal v úterý nový iOS 12.1, který nám kromě tradičně vylepšené celkové stability přinesl i několik novinek. Vylepšení se dočkalo FaceTime, které nyní podporuje videohovory audiohovory až pro 32 lidí. Rovněž přibylo více než 70 emotikonů a díky popdoře eSIM můžete mít na jednom zařízení, vlastníte-li některý z tria nových iPhonů, dvě telefonní čísla. Výčet veškerých vylepšní, které nový operační systém přinesl, si můžete přečíst v našem článku. Jak je na tom Vaše iOS zařízení? Máte už nainstalovaný iOS 12 nebo stále otálíte?

iOS12-fb

Dnes nejčtenější

.