Zavřít reklamu

Od provalení aféry se zpomalováním starších iPhonů uplynulo už několik měsíců a kritika ze strany veřejnosti pomalu utichla. Tomu napomohl i Apple, který spustil levnější program na výměnu baterií a do svého systému implementoval novinku ve formě Kondice baterie, která měla uživatele informovat o případné nutnosti výměny a upozornit jej na to, že je jeho iPhone zhoršeným stavem baterie ovlivněn po stránce výkonu. Pokud se pak telefon vypne právě kvůli zhoršené baterii, automaticky se od iOS 11.2.6 spustí dynamické řízení výkonu, které má podobným problémům v budoucnu zabránit. Touto funkcí disponovaly do včerejška jen iPhony 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 a 7 Plus. S příchodem aktualizace iOS 12.1 ale dorazilo dynamické řízení výkonu i na loňské iPhony 8, 8 Plus a X.

Do poznámek k aktualizaci Apple umístil poměrně nenápadnou poznámku informující o “Nové deaktivovatelné správě výkonu, která brání neočekávanému vypnutí iPhonu X, iPhonu 8 a iPhonu 8 Plus”. Díky té tak nyní víme, že pokud je na loňských iPhonech zhoršený stav baterie, software se bude snažit jeho výkon lehce “přiškrcovat”, aby zabránil neočekávaným vypnutím. Dynamické řízení výkonu na nových iPhonech se spustí po prvním neočekávaném vypnutí a stejně jako na starších modelech půjde v nastavení deaktivovat. Vzhledem k tomu, že se mohou loňské iPhony pochlubit lepší hardwarovou konstrukcí a vyspělejším softwarovým designem, nemělo by se “přiškrcování” projevovat tak výrazně, jako u starších modelů. 

Ačkoliv novinka ve výsledku nic závratného nepřináší, je dobré vidět, že se Apple ze svého přešlapu pramenícího z utajení implementace podobné softwarové novinky poučil a o jejím příchodu už raději uživatele informuje. Pokud byste se pak chtěli o tomto tématu dozvědět více, Apple mu věnuje celou jednu stránku

iWant FlexiGlass sklo iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.