Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky kompaktního Macu mini, dnešní keynote vás musela velmi potěšit. Po dlouhých čtyřech letech jsme se totiž dočkali jeho upgradu, který vypadá opravdu dobře jak zevnitř, tak i zvenku. Krom vylepšení hardwaru jsme se totiž dočkali i přebarvení ze stříbrné do vesmírně šedé. A právě s tímto tmavým elegánem se mohli novináři po keynote alespoň na pár minut seznámit.

O své první dojmy se podělil portál SlashGear, který je s upgradem zatím velmi spokojený. Podle jeho redaktorů je velká síla Macu mini ve spoustě portů, které by mohly stávající vlastníky iMaců toužící po kompaktní pracovní ploše přesvědčit k upgradu právě na Mac mini. K dispozici jsou totiž jak čtyři USB-C/Thunderbolt 3 porty, tak i klasické USB 3. Na zadní straně Macu mini rovněž nalezneme zdířku pro 3,5mm jack konektor, HDMI 2.0 či 10 Gb Ethernet. O špatné konektivitě tu tak nemůže být ani zmínka. Jedním dechem však redaktoři dodávají, že je potřeba při jeho koupi důkladně promyslet jeho specifikace. Pokud byste se totiž rozhodli například pro pozdější výměnu procesoru, měli byste smůlu.

Takto vypadalo představení Macu mini: 

Mac mini může podle SlashGear stále zaujmout i cenou. I nadále se totiž jedná o nejlevnější Mac v nabídce Applu, byť je k němu potřeba dokoupit periferie. Pokud je ale vlastníte, vyjde vás mini v základu na vcelku přijatelných 23 990 korun, což je o více než 10 tisíc méně, než za kolik Apple prodává novou verzi MacBooku Air.

Ani Mac mini tak v prvních dojmech nepohořel, ale naopak zaujal. Daleko lepší obrázek si o něm však uděláme až po příchodu prvních recenzí, které si posvítí na jeho výkon. Pokud se ale nová generace Macu mini osvědčí, podaří se mu doslova zmrtvýchvstání. Právě za mrtvého jej totiž většina z nás posledních pár měsíců považovala.

mac-mini-slashgear

Dnes nejčtenější

.