Zavřít reklamu

Zřejmě poslední letošní keynote Apple je již pár desítek minut minulostí a my se tak můžeme v klidu zaměřit na produkty, které nám na ní lidé kolem Tima Cooka představili. Jednou z nejzajímavějších novinek je bezesporu druhá generace Apple Pencil. Ta se představila jak s novým designem, tak i se spoustou nových funkcí. 

Apple Pencil 2. generace podporuje gesta pro poklepání, se kterými se můžeme setkat například i u AirPods. Určitá poklepání spustí na iPadu různé akce, které umožní rychlejší práci v aplikacích. Poklepáním totiž lze vyvolat například guma, čímž si uživatelé ušetří několik zbytečných tahů tužkou po displeji. Gesta pro poklepání si budou s největší pravděpodobnosti nastavovat samotní vývojáři, s jejichž aplikacemi bude tužka kompatibilní. 

Přepracování se dočkalo i nabíjení, které se u druhé generace Apple Pencil neprovádí “po staru” zasunutím jejího portu do zdířky iPadu, ale magneticky. Tužka se nyní jednoduše připne na bok iPadu a bezdrátově se tak dobije. Bohužel v tuto chvíli nevíme, jak rychlé dobíjení je v tomto případě možné. Aby byla tužka možná k iPadu připnout, je jedna její strana zkosená. Díky tomu tak skvěle padne nejen na hranu iPadu, ale například i na stůl, na který jej můžete odložit například v případě pauzy. 

Jednoduché není nabíjení, ale i samotné spárování. I to totiž nově provedete jen pouhým přiložením ke straně iPadu, ke které tužku magneticky připnete. Poté už jen stačí potvrdit na iPadu potřebná „okna“ a iPad můžete ve spojení s tužkou vesele využívat.

Co se týče povrchového opracování tužky, to je nyní matné. Celkově pak vypadá tužka elegantněji, jelikož její minimalistický design prakticky nic nenarušuje. Marně byste na ní hledali například i lesklý nerezový kroužek v její horní části, který zdobí její první generaci. Místo něj jen naleznete na jejím boku nápis  Pencil.

Nová Apple Pencil 2 je kompatibilní pouze s novou generací iPadů Pro a pořídíte ji za 3490 korun. Pokud se jí rozhodnete objednat nyní, Apple vám na ní zdarma vygravíruje jakýkoliv nápis, který při objednávce uvedete do poznámek.

pencil 2 fb

Dnes nejčtenější

.