Zavřít reklamu

V pátek uvedl Apple do prodeje poslední z letošních iPhonů. iPhone XR přišel v šesti barvách a dle mnoha analytiků se bude jednat o nejprodávanější letošní iPhone. Po uvolnění tohoto modelu do prodeje začalo jeho testování ve všech možných ohledech. Nyní tady máme test odolnosti předního a zadního skla.

iPhone XR byl nedávno kompletně rozebrán. Takhle vypadají jeho vnitřnosti:

iPhone XR se od prémiových modelů XS lehce liší i z hlediska odolnosti. Zatímco předek modelu XR kryje stejné sklo jako modely XS, tedy dle Applu nejodolnější sklo kdy použité na smartphonech, záda nejlevnějšího letošního modelu jsou shodná se sklem z loňského iPhonu X, tudíž by měly být méně odolné. To se ale v testech tak úplně nepotvrdilo.

O test se postaral YouTube kanál EverythingApplePro, který proti sobě v testu postavil iPhonu XR a rok starý iPhone 8. Test se skládal z několika pádů iPhonů na betonovou podlahu z různých výšek. Přední panel iPhonu 8 praskl při volném pádu z výšky 6 stop (tedy asi 180 centimetrů), iPhone XR pád ze stejné výšky přežil. U iPhonu XR se zadní sklo rozbilo až při výšce necelých 10 stop. Přední displej pak praskl při plošném nárazu z výšky 10 stop (zhruba 3 metry). Na celý test se můžete podívat na videu umístěném pod tímhle odstavcem.

Pokud tedy telefon vypadne z rukou, je dost pravděpodobné, že obě skla zůstanou neporušena. I tak ale vřele doporučujeme kryt. Uvažujete-li o koupi iPhonu XR, kromě oficiálních obchodů Applu jej můžete pořídit z pohodlí domova například na stránkách Alzy. Tento model dorazil před pár dny i k nám do redakce, první dojmy si můžete přečíst zde.

xr drop test

Dnes nejčtenější

.