Zavřít reklamu

Spousta z vás jistě zaznamenala zprávy z minulých týdnů, které pojednávaly o zlodějích beroucích  Apple Story doslova útokem. Ačkoliv to v po pár dnech klidu vypadalo, že je se zběsilými krádežemi konec, opak je pravdou. Minulý týden se totiž odehrála další velká krádež jablečných produktů a to skutečně ve velkém stylu. V obchodě Best Buy ve státě Illinois byl totiž překonán rekord ve výší způsobené škody. Dosud tenhle nelichotivý rekord držel Apple Store v Palo Altu, který byl vykraden dvakrát za pouhých 12 hodin. Škoda v tomto případě dosáhla částky vyšší než 100 000 dolarů. V Best Buy ale zloději tento milník překonali, neboť škody se zde vyšplhaly na 150 000 dolarů, tedy zhruba na 3 300 000 korun.

Čin se stal v noci z minulé středy na čtvrtek. Ukradeny byly Macy, iPady, hodinky Apple Watch a spousta dalších produktů. Policie byla zavolána až ve čtvrtek kolem 7:20 ráno. V blízkosti vchodových dveří byl nalezen vozík, kterým bylo nejspíše zboží odváženo do vozu.

Při jedné z loupežných akcí v Kalifornii se pachatele podařilo zachytit přímo při činu:

Podle zpráv policie nedostala jakékoliv varování z alarmů, které se v obchodě nachází. Jediným svědkem je zaměstnanec obchodního domu, který zaznamenal lidi podivně se pohybující u skladu obchodu, kteří ale odešli poté, co se jich zaměstnanec obchodu zeptal, jestli potřebují s něčím poradit.

Spravedlnost možná ale není slepá. Zhruba před měsícem jsme vás informovali, že policie v Kalifornii den po loupeži ve výše zmíněném Palo Altu zadržela 17 podezřelých, kteří se mohli podílet na činech v Kalifornii, u nichž se škoda přehoupla přes 1 milion dolarů. Snad tedy uspějí vyšetřovatelé i v případě Best Buy.

homepod apple store fb

Dnes nejčtenější

.