Zavřít reklamu

V krabičkách iPhonů bývá jen zkrácená verze manuálu k jeho ovládání či pro vysvětlení některých funkcí systému. Plná verze manuálu je však volně dostupná v elektronické podobě v aplikaci Knihy. Právě tam se objevil před více než měsícem i manuál pro iPhony s iOS 12, který obsahuje popis veškerých novinek a funkcí systému. Ten se Apple rozhodl včera aktualizovat o pár detailů, díky kterým potvrdil hlavní novinky v iOS 12.1. 

Pokud si manuál nyní stáhnete, hned na úvodních stranách v něm naleznete informace o skupinových hovorech FaceTime, podpoře eSIM, rozostření pozadí při fotografování na nových iPhonech v reálném čase či vylepšeních pro Apple Music, které zahrnuje například přepracované stránky interpretů. U všech těchto novinek je nyní v závorce napsáno iOS 12.1, díky čemuž máme tak jistotu, že se jich dočkáme již v aktualizaci, která bude dostupná v řádu dní, maximálně týdnů. 

Úryvky potvrzující příchod novinek z manuálu: 

Pro valnou většinu z vás nejspíš potvrzení těchto novinek v iOS 12.1 velkým překvapením nebude. Na druhou stranu si ale vzpomeňme na iOS 11, u kterého jsme například na možnost ukládat zprávy na iCloud čekali zhruba třičtvrtě roku, přestože jej Apple stejně jako dalších mnoho novinek testoval hned v několika beta verzích systémů. Nakonec se ale vždy rozhodl pro jejich odstranění, jelikož nebyly ještě dotaženy zcela k dokonalosti. Někteří z nás se proto obávali, že by stejný scénář mohl nastat i nyní a dlouho očekávané novinky by mohly do vydání ostré verze iOS 12.1 zmizet. To se ale naštěstí nestane. 

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.