Zavřít reklamu

Téměř před měsícem jsme vás informovali o jednom z prvních problémů nových Apple Watch Series 4. Tento problém spočíval v tom, že některé ciferníky špatně zareagovaly na australskou změnu na letní čas. Hodinky kvůli tomu uvízly v restartovací smyčce. Konkrétní problémový ciferník se nazývá Infograph Modular a jelikož dojde již 28. října v Evropě ke změně času z letního na zimní, nedoporučujeme vám tento ciferník používat.

Ciferník Infograph Modular, který vyobrazuje na displeji hodinek časový graf s různými hodnotami o pohybu a spálených kaloriích, totiž prozatím neumí počítat se změnami času. Konkrétně je tedy problémový právě modul časového grafu. Jakmile dojde ke změně času, jablečné hodinky se zmatou a objeví se na nich den, který trvá 23 nebo 25 hodin. To následně způsobí pád celého systému.

Takto ciferník postižený chybou vypadá: 

apple_Watch_4_fb

Ve Spojených státech se čas mění až 4. listopadu, Apple se tedy primárně zaměřuje na to, aby opravnou verzi watchOS stihl vydat do tohoto data. Na Evropu však nejspíše lehce zapomněl, jelikož v evropských zemích dojde ke změně času již v 28. října, což je o šest dnů dříve. Pokud opravná verze, která by mohla označována jako watchOS 5.0.2, nevyjde do zítřejšího večera, pro jistotu si nezapomeňte změnit ciferník z Infograph Modular na jakýkoliv jiný. Vyvarujete se tak možnému problému s restartovací smyčkou , který by mohl nastat.

Takto vypadají nové Apple Watch Series 4:

Apple by si měl určitě na tyto přešlapy dávat velký pozor. Většina z nás má Apple za precizní firmu, které nic neunikne a veškeré bugy a chyby se snaží řešit včas, avšak v tomto případě tomu tak nemusí být. Jablečná společnost by měla pozornost věnovat i evropskému trhu, na kterém jsou Apple produkty taktéž velice oblíbené, stejně tak, jako ve Spojených státech. Nezbývá nám tedy nic než doufat, že Apple stihne opravnou aktualizaci do zítřejšího večera vydat.

apple_Watch_4_fb

Dnes nejčtenější

.