Zavřít reklamu

Že je americký prezident Donald Trump poměrně kontroverzní osobnost je nejspíš většině z nás z jeho vystupování na veřejnosti poměrně jasné. Jeho odpůrce proto nejspíš pěkně rozohní nová zpráva zveřejněná plátkem New York Times. Jeho reportérům se totiž podařily zjistit zajímavé a poměrně znepokojivé informace o jeho “bezpečném” používání iPhonu. 

Není to tak dávno, co se na světlo světa dostaly informace o tom, že Trump používá v Bílém domě i mimo něj hned dva iPhony, které pro něj speciálně připravila Národní bezpečnostní agentura. Díky tomu jsou tak 100 % bezpečné a prezident se tak nemusí bát například odposlechů či jiného typu sledování. Má to ale háček. Národní bezpečnostní agentura nutí používat Trumpa iPhony způsobem, který je mu samotnému proti srsti, takže si do nich například nesmí ukládat žádné kontakty a podobné věci. Kvůli tomu tak Trump využívá i svůj vlastní iPhone, se kterým komunikuje se světem. Ten ale kontrolou Národní bezpečnostní agentury neprošel, takže by měl být teoreticky k různým odposlechům náchylnější. To ale Trumpovi evidentně nevadí, jelikož je spokojený z možnosti ukládat si kontakty a vykonávat na něm další věci, které na “vládních” iPhonech nemohl. 

Ačkoliv prezidenta poradci již mnohokrát varovali, že volání z jeho iPhonu není s ohledem na jeho postavení ve světě zrovna dobrý nápad, vše bylo doposud marné. A právě kvůli tomu se dostaly tyto informace ven. Poradci jsou totiž již údajně velmi frustrovaní z celkové situace a jen doufají, že se Trump při hovorech ze svého iPhonu nezačne s osobou na “druhé straně drátu” bavit například o tajných informacích. Americké bezpečnostní agentury totiž zjistily, že se o Trumpovu komunikaci ze soukromého iPhonu zajímají špioni z Ruska a Číny, kteří by údajně rádi kvalitně zmapovali okruh lidí kolem Trumpa a ten pak následně využili proti němu. 

Dnes nejčtenější

.