Zavřít reklamu

V poslední době přibývá stále více a více případů, kdy ambasador určité značky doslova selže. Mezi jeden z nejznámějších skandálů patří tweet od Gal Gadot, která promovala Huawei Mate 10 Pro přes Twitter na svém iPhonu. Podobného přešlapu se dopustil i tuzemský hrdina, hokejista Jaromír Jágr. Ten byl tváří pro český Huawei, ale i přesto dovolil si přidat selfie z posilovny s iPhonem v ruce. Přesuňme se však k aktuálnímu incidentu, ve kterém figuruje ruská ambasadorka Ksenia Sobchak.

Ksenia je v Rusku velice silnou mediální autoritou, která vystupuje jako moderátorka ruské televize, žurnalistka a zároveň i jako politička. Díky jejímu silnému mediálnímu dosahu byla najata společností Samsung k jednoduchému úkolu – propagovat značku na tamním trhu. To se jí ale nyní tak úplně nepovedlo.

Takto se ruská ambasadorka prozradila:

28224-43527-samsung-influencer-hides-iphone-l

Součásti smluv mezi značkou a daným ambasadorem je přísná podmínka, která striktně zakazuje používání konkurenčních produktů na veřejnosti. Toto pravidlo pravděpodobně Ksenii moc netrápilo, jelikož byla zpozorována v televizním rozhovoru, jak používá iPhone X, který se před kamerami snažila ukrýt kouskem papíru.  Za tento přečin porušující smlouvu si podle dostupných informací vysloužila nemalou finanční pokutu, která činí přes 36 milionů korun. Tu z ní chce Samsung dostat soudní cestou. Zda je tato částka vyšší, nižší či rovna honoráři, který ji Samsung za propagaci vystavil, je však bohužel nejasné.

Prohlédněte si zmiňovaný iPhone X v naší galerii:

Spolupráce na základě propagování určitých produktů je dnes velice rozšířená, a to především díky popularitě sociálních sítích. V případě porušení smlouvy a veřejného výstupu s konkurenčním produktem se daná situace označuje za druh jakéhosi zesměšnění značky a zneuctění uzavřeného kontraktu.

apple samsung ambasador

Dnes nejčtenější

.