Zavřít reklamu

O streamovací službě Applu se mluví v poslední době čím dál častěji, jelikož je její spuštění podle mnohých zdrojů velmi blízko. Zatím však není zcela jasné, jakým způsobem bude Apple své originální pořady šířit mezi diváky, kolik si za ně nechá zaplatit či jak to bude s jejich dostupností. Právě na poslední otázku ale přinesl odpověď portál Information, který se může chlubit spoustou kvalitních zdrojů právě z tohoto odvětví, díky kterým čas od času podobné informace servíruje. Co tedy víme nového?

Podle výše zmíněného zdroje je Apple připraven službu spustit ve více než 100 zemích a to údajně velmi brzy. Služba by měla být v první polovině příštího roku dostupná pouze v USA, ale její rozšíření do dalších států je již naplánováno a neměly bychom na něj čekat příliš dlouho. Díky tomu by si tak měl Apple zajistit velmi slušnou diváckou základnu. Téměř celosvětová dostupnost ale není to jediné, na co by Apple diváky rád přilákal. Jeho originální obsah by totiž měl údajně být pro majitele produktů od Applu zdarma, čímž by se mohly výrazně rozpumpovat jejich prodeje. 

Originální pořady Applu bychom mohli brzo sledovat na podobné Apple TV:

V platformě provozované Applem by se ale měly krom jeho pořadů objevovat i pořady jiných společností, které již budou placené. Ty by měly jít předplatit přímo přes platformu Applu a budou se lišit podle zemí. Teoreticky je tak možné, že v České republice se dočkáme jen originálního obsahu bez možnosti přikoupení obsahu jiných společností. Může se sice stát, že sem originální obsah nedorazí vůbec, vzhledem k více než stovce zemí, se kterými Apple údajně počítá, je však tento scénář velmi nepravděpodobný. 

První detaily o streamovací službě Applu přímo z jeho úst bychom se mohli dozvědět už příští týden na konferenci či na začátku příštího roku, kdy by Apple mohl kvůli tomuto projektu uspořádat konferenci speciální. Snad tedy budou jeho pořady stát opravdu za to a diváci jeho obrovské investice ocení. 

Apple TV 5 concept FB

Dnes nejčtenější

.