Zavřít reklamu

Minulý pátek byl spuštěn oficiální předobjednávky nejnovějšího iPhonu XR, který přes víkend nedal spát mnohým analytikům. U Applu je totiž běžným zvykem, že první várka je z předprodeje během mžiku vyprodána a pozdější zákazníci musí překousnout několikatýdenní čekání. To se však v případě nejnovějšího jablečného produktu nedostavilo a spousta lidí to přisuzovala nízkému zájmu ze strany zákazníků. Do diskuze však vstoupil veleuznávaný analytik Ming-Chi Kuo, který je nadále přesvědčen o absolutní dominanci modelu XR, přičemž již nyní spolehlivě překonává čísla prodeje loňského iPhonu 8/8 Plus.

Kuo zdůvodňuje podstatně vyšší startovní poptávku po iPhonu XS/XS Max kvůli takzvaným technickým laikům. Těm totiž primárně šlo o výměnu dosavadního modelu za nejnovější jablečný telefon. iPhone XR se soustředí hlavně na náročnější spotřebitele, kteří nevyžadují okamžitou výměnu svého dosavadního modelu, a taktéž ty, kterým není lhostejné platit za právě dražší modely XS. Jeho poslední predikcí je, že prodej iPhonu XR bude stále stoupat, a to až do prvního kvartálu následujícího roku.

Na potvrzení toho, zda jsou Kuova slova pravdivá či nikoliv si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Jen několik dní spuštěných předobjednávek totiž na vytvoření si závěru o prodejnosti iPhonu rozhodně nestačí. Nicméně je možné, že se prodejními úspěchy tohoto modelu pochlubí za pár dní i samotný Apple při oznámení finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí. Do toho se sice iPhone XR započítávat nebude, pokud se ale těší parádním prodejům, Apple by se jím pochlubit určitě mohl.

iphone-xr-je-zadanejsi

Dnes nejčtenější

.