Zavřít reklamu

Na novou generaci iPhonů slyšíme ze všech stran převážně slova chvály, které vyzdvihují především jejich dobrou výdrž baterie, výkon a perfektní zadní fotoaparát, díky kterému jste schopni zachytit velmi kvalitní fotografie snáz, než kdykoliv předtím. Vše se ale Applu na novinkách přeci jen nepovedlo. Kritiku sklízí především přední fotoaparát, který podle mnoha uživatelů výrazně přikrášluje osoby, které se na něj vyfotí. I s tím by ale měl být brzy konec.

Za aféru BeautyGate, jak se přikrášlování osob focených přední kamerou označováno, může speciální algoritmus ve Smart HDR, který potlačuje nedokonalosti pokožky daleko více, než je zdrávo a to především na úkor detailů. Kvůli tomu tak vypadají fotografie uměle a mnohdy až komicky. Jelikož se však jedná o softwarový problém, jeho řešení je již na cestě. Podle informací, které se podařily získat portálu Verge, už Apple na úpravě softwaru pracuje a vypustit by jej měl jako součást aktualizace iOS 12.1. 

V našem fototestu iPhonu XS Max se přikrášlování selfie fotek příliš neprojevuje. Posuďte sami: 

Problém údajně spočívá v nesprávném výběru základní fotky softwarem Smart HDR, který mnohdy upřednostňoval snímky s dlouhou dobou závěrky, které ztratily detaily, namísto snímků s krátkou dobou závěrky. Nově by mělo tedy Smart HDR vycházet z fotek, které budou zachycovat daleko více detailů, díky čemuž budou i po úpravě vypadat přirozeněji. 

Pokud vás tedy příliš krásné selfie fotky z nového iPhonu již deptají, vězte, že oprava už je na cestě. Beta testování iOS 12.1 už se totiž nachází ve finální fázi, takže lze vypuštění jeho ostré verze očekávat poměrně brzy – maximálně v řádu týdnů. 

iphone-xs-front-camera

Dnes nejčtenější

.