Zavřít reklamu

Bezdrátovou nabíječku AirPower ukázal Apple už minulý rok během představování iPhonu X a iPhonů 8 a 8 Plus, které jako první podporovaly funkci bezdrátového nabíjení. Je to tak už více než rok, po nabíječce ze strany Applu ale není oficiálně nikde ani stopy. Naštěstí existují důkazy, že celý tento projekt nebyl nakonec poslán k ledu.

Ačkoliv v papírové dokumentaci k iPhonu XR, kterou již měli v rukou první zahraniční redaktoři, je jasně uvedeno, že tenhle produkt nebyl doposud uvolněn do prodeje, popisuje se v něm postup pro bezdrátové nabíjení: „Umístěte iPhone obrazovkou vzhůru na AirPower nebo na jinou bezdrátovou nabíječku s certifikací Qi.“ Stejný text je rovněž v dokumentaci k iPhonům řady XS, které však zamířily do prodeje výrazně dříve než jejich bratříček XR. Nicméně zmínky o AirPower i v manuálech pro iPhone XR jsou známkou, že je vše na dobré cestě. Apple je totiž velmi pravděpodobně tiskl později než ty pro XS. Nedávno byl navíc objeven v jedné z bet iOS 12.1 kód, který s příchodem AirPower počítá.

Apple s představením této bezdrátové nabíječky pobláznil technologický průmysl, neboť deklaroval možnost nabíjet až tři zařízení zároveň. Tedy iPhone a Apple Watch podporující funkci bezdrátového nabíjení, a sluchátka AirPods, ke kterým souběžně s AirPower představil pouzdro, které bude možné rovněž bezdrátově dobíjet. Nutno ale dodat, že ani tohle pouzdro nebylo dosud uvedeno do prodeje.

Apple se údajně potýká s velkými problémy. Jelikož je možné nabíjet až tři zařízení naráz, cívky v nabíječče generují nepřijatelné množství tepla. Na základě výše zmíněného je tedy snad jen otázkou času, kdy Apple problém s přehříváním vyřeší a AirPower skutečně uvede do prodeje. Možná se více dozvíme už 30.října, kdy má Apple zřejmě v plánu představit nové iPady Pro a Macy.

Airpower

Dnes nejčtenější

.