Zavřít reklamu

Přestože to tak možná zatím při pohledu z okna nevypadá, podzim začíná pomalu nabírat na síle a brzy se nám představí ve své klasické podobě. Meteorologové totiž začali varovat před příchodem silného větru a sychravého počasí, které vystřídá nynější slunečno, kterého se mnozí z nás snaží před zimou nabažit co nejvíce. Jak ale toto mnohými nenáviděné období roku přežít? Přesně na to se vám pokusíme v následujících řádcích odpovědět. Připravili jsme si totiž pro vás hned pět zajímavých aplikací, které by se vám mohly v sychravém počasí závěru letošního roku hodit.

Na podzim se můžete naladit i těmito tapetami: 

Mighty Timer

K sychravým podzimním dnům patří bez pochyby hrnek s lahodným čajem, který vás po návratu domů vždy parádně zahřeje. Pokud jste jeho milovníci, aplikaci Mighty Timer si zamilujete. Jedná se totiž o velmi užitečného pomocníka, který vám skvěle poradí při přípravě vašeho oblíbeného sypaného čaje. Ve své nabídce má 11 přednastavených a velmi známých čajů, po jejichž rozkliknutí se vám zobrazí informace o tom, kolik množství směsi je pro jeho přípravu potřeba, jak horkou vodu si musíte připravit a jak dlouho jej stačí vyluhovat. Příjemná je i možnost nastavit si odpočet, který vás upozorní na to, že je luhování čaje hotové a můžete si jej již vychutnat. Do aplikace lze navíc přidat i váš vlastní čas a jeho postup přípravy, díky čemuž si můžete z Mighty Timer připravit de facto svou vlastní čajovou kuchařku.

[appbox appstore id991351284 ]

Headspace

Sychravé počasí za okny, zima a tma vyvolává v mnohých z nás na podzim velmi nepříjemné pocity, které mohou často přerůst až v deprese. I tohle se ale dá naštěstí alespoň v počátečních stádiích řešit pomocí aplikací. Jednou z nich je i Headspace, která vám pomůže odreagovat se, uklidnit se a pročistit si hlavu pomocí jednoduchých meditací a cviků. Aplikace je sice v angličtině, ta ale není nikterak složitá a s trochou snahy její pokyny pochopí každý. Pokud na vás tedy již pomalu začíná podzimní úzkost doléhat, je Headspace poměrně zajímavým řešením, jak s ní alespoň v začátcích bojovat.

[appbox appstore id493145008 ]

Pzizz

Venku je tma, prší, vy jste sami doma a nemáte zrovna co na práci. Filmy už máte všechny pětkrát projeté, knížky vás moc neberou, hudbu taky nechcete poslouchat. Co tedy dělat? Jednou z možností je určitě zalézt si do měkké postele, pořádně se zachumlat do peřin a oddat se spánku. A právě s tím vám může pomoci aplikaci Pzizz. S trochou nadsázky se dá označit jakéhosi spánkového manažera, který vám pomůže díky příjemným zvukům usnout či se probudit. Vše si můžete samozřejmě velmi jednoduše načasovat a nastavit tak, aby byl váš odpočinek co možná nejkvalitnější. Krom spánku můžete navíc aplikaci využít i na zvýšení soustředěnosti, což se může hodit například při večerním učení či dohánění pracovních restů. Princip je velmi podobný jako u spánku.

[appbox appstore id915664862 ]

iRadar +

Čas od času se ale holt stane, že musíte svůj příbytek opustit a do sychravého počasí se přeci jen vydat. Podzimní počasí je ale poměrně nevyzpytatelné a krom nízkých teplot a ostrého větru bičujícího váš obličej vám velmi rádo nadělí i různé přepršky. I ty ale naštěstí zavčas poměrně snadno odhalit. Osobně jsem si krom nativní aplikace Počasí zvykl využívat i appku iRadar +, nejvíce pak její widget, ve kterém se vám zobrazují mračna nad mapou České republiky. Díky tomu si tak můžete naplánovat své venkovní pochůzky přesně tak, abyste suchou nohou vykročili a suchou nohou se i vrátili.

[appbox appstore id974745798 ]

Na kole i pěšky

Abychom však podzimu jen nekřivdili skrze sychravé počasí a tmu, musíme uznat, že některé jeho krásy je radost sledovat i na vlastní oči. Například barevné čerstvě spadené listí v přírodě je vskutku okouzlující a přímo vybízí a zachycení parádních fotek či jen „šoupání“ nohama přímo v něm. Kam ale na nějakou pěknou procházku ve vašem okolí vyrazit? Tip lze najít v aplikaci Na kole i pěšky. Ta v sobě ukrývá spousty různých tras jak pro pěší, tak i pro cyklisty, na které se můžete vydat a podzimní atmosféru pěkně načerpat.

[appbox appstore id1114604714]

Iphone Autumn Nature Phone Holidays In The Fall

Dnes nejčtenější

.