Zavřít reklamu

Ačkoliv nás od představení nové generace iPadů Pro dělí stále celých 11 dní, o většině novinek, které tablety přinesou, máme díky spoustě úniků z minulých týdnů či měsíců jasno. Těšit se můžeme především na výrazně užší rámečky kolem displeje, ovládání pomocí gest známých z bezrámečkových iPhonů či Face ID, které nahradí oblíbené Touch ID. To ale není zdaleka vše. 

U nové generace iPadů by měl klasický Lightning konektor nahradit konektor USB-C, který by umožňoval propojení tabletu se 4K monitory, což není v tuto chvíli právě kvůli Lightningu proveditelné. O přechodu na USB-C sice mnoho lidí ještě donedávna pochybovalo, několik zdrojů však v posledních dnech tuto skutečnost podpořilo. S potvrzením USB-C včera přišel i japonský portál MacOtakara, jehož zdroje se dají označit za velmi přesné. 

Koncept iPadu Pro od Álvara Pabesia:

Portálu se podařilo na právě probíhajícím japonském veletrhu elektroniky od dodavatelů zjistit, že Apple skutečně přešel u iPadů na USB-C a tudíž veškeré jejich příslušenství už začínají právě konektoru USB-C přizpůsobovat. 

Přestože to tedy na příchod USB-C na iPady skutečně vypadá, jásání či naopak zklamání je zatím předčasné. Stoprocentní jistotu totiž budeme mít až po představení produktu samotným Applem, které se bude konat už v úterý 30. října. 

2018 iPad Pro render FB

Dnes nejčtenější

.