Zavřít reklamu

Do konce letošního roku bychom se měli podle mnoha spekulací dočkat ještě jedné konference Applu, na které by nám měl představil poslední produkty připravené právě pro rok 2018. Mezi těmi by se měla objevit nová generace iPadů Pro, jejichž design projde výraznou změnou a částečně se přiblíží novým iPhonům. Po boku nových tabletů bychom se však měli dočkat i přepracované Apple Pencil, která by měla posunout ve spojení s iPady Pro tvůrčí pracovní procesy opět o kus dál. Pracuje na ní ale Apple sám?

Obecně se dá říci, že se Apple spolupráce s jinými společnostmi při vývoji svých produktů nebojí. Skvělým příkladem může být například nedávno představený stylus Logitech Crayon, který nahrazuje na nových iPadech 6. generace v mnoha Apple Pencil a navíc je výrazně levnější. Kdybychom potom zabrousili do minulosti, nalezli bychom zprávy o spolupráci odborníků s Applem při vývoji Apple Watch či Macu Pro. Spolupráce s další firmou na vývoji druhé generace Apple Pencil je tak pravděpodobná. A jelikož je jablečná tužka poměrně specifický nástroj, není ani tak obtížné odhadnout, jaká společnost by se mohla na jejím vývoji podílet – tím spíš, když to sám Apple před pár dny naznačil. 

Vyrazí nám nakonec Apple dech něčím podobným? Spíš ne:

Na začátku tohoto týdne oznámilo v rámci své konference MAX Adobe příchod plnohodnotného Photoshopu na iPady, díky čemuž se tak opět výrazně smaže mezera právě mezi počítači a tablety. A právě na této konferenci se v pondělí objevil i viceprezident softwarového marketingu Phul Schiller, který nešetřil na Adobe a příchod Photoshopu na iPady slovy chvály. Krom toho, že se Schiller rozpovídal o tom, že se v posledních letech v Applu zaměřili na vylepšení iPadu především z hlediska tvůrčího procesu, vyřkl jednu poměrně nenápadnou, leč zajímavou věci: “Adobe pochopilo potenciál iPadu Pro.” Dále dodal, že obě společnosti spolupracují na úžasných věcech. 

Právě z těchto slov tak vyplývá, že by obě společnosti mohly spolupracovat na něčem skutečně velkém, což by mohl být právě Apple Pencil 2. Právě ten by mohl mít ve spojení Photoshopu s novým iPadem Pro skvělé využití, které by ocenili všichni grafici pracující s tímto softwarem. Ve výsledku by si tak mohl mnout ruce jak Apple, tak i Adobe. Na druhou stranu, ve slovníku Applu je slovo “úžasný” velmi oblíbené, takže je radost z případné spolupráce na velkých projektech zatím předčasná. Nechme se tedy překvapit, s čím na nás Apple nakonec vyrukuje. Ostatně, od představení novinek by nás už mnoho dní dělit nemělo.

Apple-iPad-Pro-Concept

Dnes nejčtenější

.