Zavřít reklamu

Nedávno jsme vás informovali o průšvihu, který se odehrál v Číně a v němž významnou roli sehrály Apple ID, které se podařilo zneužít hackerům k ukradení finančních částek uživatelů. Apple ID byly využity k přihlášení k platebním službám WeChat Pay a Alipay, které byly s účtem propojeny. Ukradené finanční prostředky byly následně použity na nákupy v App Storu.

Apple se nyní všem zákazníkům omlouvá. Ačkoli bylo údajně takhle postiženo jen malé množství účtů, jedná se o vážný bezpečnostní problém. Stále se ale neví, jak se tenhle kousek hackerům povedl. Apple uvedl pouze to, že napadené účty nebyly zabezpečeny dvoufaktorovým ověřením. Proto prostřednictvím Wall Street Journal Apple své zákazníky nabádá, aby svůj účet dvoufaktorovým ověřením zabezpečili. Jednou z teorií je, že napadení uživatelé sami sdělili podvodníkům své údaje k Apple ID. Napadanému byl odeslán e-.mail, který se tvářil jako korespondence od Applu a nabádal zákazníka k přihlášení. Poté se hacker účtu zmocnil.

Dočkáme se někdy u nás Apple Pay?

Dvoufaktorové ověření spočívá v zadání hesla a zadáním šestimístného kódu, který uživateli přijde zprávou. Dle průzkumů není tenhle postup například mezi Američany moc oblíbený.  Navíc před více než dvěma lety sdělil Americký národní institut pro standardy a technologie, že tenhle autentizační postup bude v budoucnu zakázán, neboť se hackerům snaží stále častěji zachytávat SMS, které jsou uživateli poslány.

hacker

Dnes nejčtenější

.