Zavřít reklamu

Od představení nové generace smartphonů Pixel od Googlu nás dělí přesně 7 dní, což je dostatečně dlouhá doba pro první fototesty. O ty se postaral portál MacRumors, kterému se podařil jeden Google Pixel 3 XL získat ještě před zahájením prodejů. Díky tomu si tak můžeme udělat parádní obrázek o tom, jakých kvalit fotoaparát nových vlajkových lodí Googlu, které jsou podle jeho slov co se fotografování týče dokonalé, dosahuje. 

Redaktoři postavili proti Pixelu 3 XL nový iPhone XS Max. Zatímco Pixel disponuje jednoobjektivovým 12,2 MPx fotoaparátem, iPhone XS Max se chlubí klasickým duálním fotoaparátem s 12 MPx na obou objektivech. Absenci jednoho objektivu pak Google dohání umělou inteligencí a pokročilými softwary. Podle slov Googlu by tak neměl být problém například ani se zoomováním fotek. Pixel sice disponuje pouze digitálním zoomem, nicméně jeho software by měl při přibližování zachycovat snímky, ze kterých následně složí výslednou fotku. Díky tomu by tak měly být i přes digitální zoom fotky vlemi kvalitní. 

I u Pixelu naleznete režim portrét, který dokáže rozostřit pozadí za zaostřenými objekty. Je poměrně zajímavé, že ačkoliv je tato funkce opět umožněna pouze softwarem, v porovnání s iPhonem XS Max je o něco málo lepší. Z fotky, kterou si můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem, je totiž poměrně jasně patrné, že si Pixel lépe poradil s detekcí hran objektu, které jsou na fotce výrazně výraznější, díky čemuž vypadá fotka lépe. Lépe zvládl Pixel zredukovat i světlo vycházející z okna za lahvemi, které působí na fotce z iPhonu XS Max vcelku rušivě. Lepších fotek byste pak měli dosáhnout i při focení přes přední fotoaparát. Zatímco iPhone XS Max totiž disponuje jen jedním objektivem, Google vnukl Pixelu 3 na přední stranu objektivy dva.

Podívejte se na porovnání fotoaparátu. Zdroj: Imgur

iPhone XS Max má naopak alespoň dle fotografií navrch v dobrých i horších světelných podmínkách, kdy jeho fotky působí o poznání živěji a barevněji. V úplné tmě se pak rozdíly mezi fotoaparáty lehce vytrácí. Oba modely totiž zvládají tyto fotky alespoň podle fototestu poměrně dobře. Nutno však podotknout, že na Pixel 3 dorazí v některé z budoucích aktualizací propracovaný noční fotorežim, který by měl fotky zachycené ve tmě výrazně vylepšit. Na hodnocení tohoto typu fotek tak bude lepší ještě pár týdnů vyčkat.

Obecně se dá o fotoaparátech obou smartphonů hovořit jen v superlativech. Oproti předešlým generací smartphonů se totiž viditelně výrazně zlepšily a přiblížily se tak klasickým fotoaparátům. Do vyzdvihnutí jednoho či druhého modelu se však pouštět nechceme. Jednalo by se totiž spíše o subjektivní názor. Do komentářů se tak můžet

fototest fb

Dnes nejčtenější

.